2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

De HP Pavilion 14-c000ed Chromebook heeft een zeer wisselende indruk op mij gemaakt. Het scherm is met 14 inch een stuk groter dan de concurrerende Chromebooks en dat is echt een voordeel. Ook de speakers zijn beter als die van de concurrentie, maar daarmee houdt het wel een beetje op.

Het mag duidelijk zijn dat deze Chromebook niet door onze schermtest is gekomen, aangezien het beeldpaneel is gebroken. Dit laat zien dat het beeldpaneel en de behuizing van het scherm niet van al te hoge kwaliteit zijn, iets wat ook logisch is, gezien de prijsklasse waarin deze laptop zich bevindt. Aan de andere kant hadden we ook een slecht exemplaar dat al door een andere reviewer was beschadigd. Onze conclusie wat betreft het scherm is dat de bouwkwaliteit onder de maat is en HP het moet verbeteren in toekomstige modellen. Dit moet kunnen, ook in deze prijsklasse.

De prestaties van deze Chromebook liggen iets boven de prestaties van de Chromebook van Samsung die we recent onder de loep namen. Daar staat echter weer tegenover dat de HP Pavilion een veel slechtere accuduur heeft.

Het toetsenbord is erg groot en had bij mij even de tijd nodig om aan te wennen. Het typt uiteindelijk best prettig. Het touchpad ben ik minder over te spreken. Van mij had HP de twee knoppen weg mogen laten en had het touchpad iets beter mogen zijn. Ik heb de instellingen meteen aangepast om het touchpad sneller te laten scrollen, maar toch reageerde het touchpad niet altijd goed op input.

Als we kijken naar de prijs van de HP Pavilion Chromebook, die is op het moment van schrijven ongeveer 310 euro, is de laptop daarmee de duurste (budget) Chromebook die in Nederland verkrijgbaar is. Daarbij komt nog dat HP slechts één jaar garantie geeft en de concurrentie twee jaar. Wat mij betreft is er maar één reden om voor deze Chromebook te kiezen en dat is als je echt het grotere 14 inch scherm wil, in alle andere gevallen zou ik voor de Samsung Chromebook gaan.
6.6
  • 14 inch scherm;
  • Speakers;
  • Camera.
  • Scherm doorstond onze test niet;
  • Slechts één jaar garantie;
  • Duurste Chromebook in budgetmarkt;
  • Matige touchpad.