2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

Net als de Sony Xperia Z1 beschikt de LG G2 over de Snapdragon 800-chipset van Qualcomm. Op dit moment is dat voor Android-fabrikanten de beste chipset die op de markt is. De chipset bestaat uit een quad-core processor en een grafische kern, die beide voor stevige prestaties zorgen. Zoals we op de vorige pagina al wel hebben gezien heeft dat zo zijn weerslag op de accuduur.

Systeem


Vanwege alle heisa rondom fabrikanten die benchmarkresultaten manipuleren, hebben wij besloten om daar zoveel mogelijk op te letten in onze recensies. De eerste wijziging die we hebben gemaakt is de doorvoering van AnTuTu X Benchmark. Dit is een variant op AnTuTu Benchmark 4, waarbij AnTuTu Labs, de ontwikkelaar achter de app er alles aan belooft te doen om bedrog tegen te werken.

De algemene score van de LG G2 komt ongeveer overeen met die van de Sony Xperia Z1, zoals je ook kunt verwachten omdat beide apparaten ongeveer dezelfde ingewanden hebben. Het verschil is er in het voordeel van Sony’s vlaggenschip, maar echt noemenswaardig is het niet.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


CPU


De rekenkracht van de LG G2 is desalniettemin toch net wat groter dan die van de Xperia Z1. Het mag duidelijk zijn dat vrijwel alle concurrenten buitenspel staan, Samsung’s Galaxy S4 is de enige andere smartphone die in deze test wat gewicht in de schaal weet te leggen op dit moment. Er zullen echter weldra meer Snapdragon 800-smartphones volgen.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


Werkgeheugen


Ook in de test van het werkgeheugen gaat de G2 aan de leiding. Beide telefoons beschikken over 2GB aan werkgeheugen en daar kan het verschil dus niet in zitten.

Er zijn wel andere denkbare oorzaken zoals de kwaliteit van de gebruikte chips of bloatware die in de achtergrond zit mee te smullen. Natuurlijk sluiten we alle actieve apps af voordat de benchmark gedraaid wordt, maar dan zijn er nog allerlei achtergrondservices die standaard actief zijn.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – RAM