3min

Tags in dit artikel

, , ,

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


Apple levert de iPhone 5C in een redelijk bijzonder doosje van doorzichtig plastic, dat we herkennen van de iPods. In de verpakking vind je natuurlijk de iPhone 5C in combinatie met een bundeltje met informatie over de telefoon, een pinnetje om de SIM-lade uit te werpen en twee stickers van het Apple-logo.

Verderop in de verpakking is ook nog een doosje met de EarPod-headset te vinden, naast een Lightning-kabel en een compacte netstroomadapter met USB-ingang om de telefoon op te laden. Hoe hoger de output, hoe sneller de telefoon wordt opgeladen. Er zijn merken die tegenwoordig adapters met 1,5 ampère leveren, maar bij die desbetreffende telefoons is de accucapaciteit ook dubbel zo hoog.


Ontwerp


De iPhone 5C is de kleurigste iPhone die Apple ooit heeft uitgebracht, dat is het eerste wat opvalt als je naar het aanbod van het Amerikaanse bedrijf kijkt. De C in de naam staat volgens velen dan ook voor Color ofwel kleur.

Het ontwerp van de iPhone 5C doet denken aan allerlei andere apparaten die Apple al in het verleden uitbracht, zoals de recentere iPod touch-modellen, de iPad mini en natuurlijk ook de plastic iPhone 3G, juist vanwege het materiaal. Op zich vind ik het ontwerp van de iPhone 5C goed ogen. Bij de eerste oogopslag is het direct duidelijk dat het om een smartphone van Apple gaat, maar toch zijn er aanzienlijk wat verschillen ten opzichte van alle eerdere iPhones.

Uiterlijk


Op de voorkant van de iPhone 5C vind je het Retina-scherm met daarboven de FaceTime-camera en een speaker voor het voeren van telefoongesprekken. Minder zichtbaar zijn de licht- en nabijheidssensor, die ook op die locatie zijn weggewerkt. Onder het scherm vinden we -in tegenstelling tot de Touch ID-knop van de iPhone 5S- de klassieke Home-knop die we al van de eerste iPhone kennen. Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van de iPhone 5S.


Linksboven op de achterzijde van de iPhone 5C vinden we de iSight-camera, vergezeld door een microfoon en LED-flitser. De achterzijde bevat verder enkel het Apple- en iPhone-logo met daaronder de diverse keurmerken waaronder die van de FCC en CE.



De linkerzijde is voorzien van een schuifje om de geluidsuitvoer te dempen en twee knoppen om het volume aan te passen. Op de rechterzijde zit een schuifje om een nano-simkaart in te plaatsen. Dit schuifje open je middels het meegeleverde pinnetje.

Bovenop heeft Apple de aan-/uitknop geplaatst, onderop zit een aansluiting voor een headset, met daarnaast de primaire microfoon, de Lightning-aansluiting en vier inkepingen waarachter een speaker zit weggewerkt.



Als vanouds is er geen mogelijkheid om de iPhone 5C te openen. Dat betekent dat het vervangen van de accu een lastig klusje is en er is ook geen mogelijkheid om een SD-kaart te plaatsen om het opslaggeheugen uit te breiden.