Prestaties

De iPhone 5C heeft grotendeels dezelfde hardware als de iPhone 5 en daarom mag je ook ongeveer gelijke scores verwachten van deze smartphone. Voor het rekenwerk valt de telefoon terug op een dual-core processor die is geklokt op 1,3 GHz, het grafische werk wordt geleverd door een PowerVR-GPU met drie rekenkernen, afkomstig van Imagination Technologies.

Geekbench


In Geekbench komt duidelijk naar voren dat de iPhone 5C inderdaad even krachtig is als de iPhone 5. De scores zijn zo goed als identiek in deze test.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


3DMark


De grafische capaciteit van de iPhone 5C meten we onder andere met behulp van 3DMark. De iPhone 5C noteert hier een score die opnieuw zeer vergelijkbaar is met die van de iPhone 5. De telefoons eindigen inmiddels aardig onderaan in deze tabel, mede doordat hier op het moment van publicatie vrijwel alleen maar topmodellen van de concurrentie in staan vermeld. De iPhone 5C weet deze topmodellen echter niet te overtreffen op grafisch gebied, volgens Futuremark.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


GFXBench


De laatste test is GFXBench 2.7. Om te beginnen gaat het om de onscreen-test die draait op de schermresolutie van de iPhone 5C, wat het meest relevant is voor de eindgebruiker. In de T-Rex-test, die aardig belastend is, behaalt de iPhone 5C een gemiddelde snelheid van 14 beelden per seconde. Dat is aardig, maar zoals in de onderstaande grafiek te zien is, dat is lang geen topscore meer. Die is er overigens nog wel voor de iPhone 5S.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In de offscreen-test van GFXBench 2.7 wordt de iPhone 5C gedwongen om op Full HD-resolutie te renderen. Dat is geen real-world test, maar je kan wel goed zien hoe goed de telefoon op grafische gebied presteert ten opzichte van de concurrenten.

Bij de introductie van de iPhone 5 was die telefoon op dat moment het beste op grafisch gebied, maar zoals in de onderstaande grafiek te zien is kan het in een jaar tijd snel gaan. De iPhone 5C scoort weer ongeveer net zo goed als de iPhone 5, maar de concurrentie is grotendeels aangehaakt of gepasseerd. De iPhone 5S scoorde hier overigens wel weer bovenaan.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 offscreen)