Prestaties (grafisch)

Bij het meten van de grafische prestaties wordt de GPU getest. De Galaxy S4 Active beschikt over de Adreno 320-processor voor het neerzetten van grafische prestaties. Deze grafische processor is ook terug te vinden in onder andere de Galaxy S4, de Sony Xperia Z, de Xperia ZR en de HTC One. De Sony Xperia Z1 daarentegen beschikt over de krachtigere Adreno 330 uit de Snapdragon 800-chipset.

Onscreen-tests


In GFXBench 2.7 T-REX weet de Galaxy S4 Active zich net onder de Galaxy S4 stevig staande te houden. De recentelijk uitgekomen Apple iPhone 5S en de Xperia Z1 scoren hier aanzienlijk beter. Het hoge aantal frames dat de Xperia ZR hier weet neer te zetten is te danken aan de lagere resolutie. Je mag hier concluderen dat de Galaxy S4 Active deze test prima doorstaat.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


3DMark Ice Storm wordt in de Unlimited-variant van de test gedraaid, gezien de krachtige processor van de Galaxy S4 Active. Omdat deze vrijwel identiek is aan de Galaxy S4, zijn de scores in deze test ook bijna gelijk aan elkaar. De Xperia Z1 weet hier goed te presteren, evenals de iPhone 5S die goed is voor een tweede plaats. De Xperia ZR weet hier ook net iets beter te scoren dan de Galaxy S4 Active. Wel scoort deze laatste in de test iets beter dan de iPhone 5 en de Xperia Z.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


Offscreen-test


De ware aard van het beestje komt naar voren in de offscreen-test. Hierbij worden namelijk alle toestellen gedwongen om beelden in een Full HD-resolutie te berekenen. Hierbij scoren de HTC One, de Xperia ZR en de Galaxy S4 evenals de Galaxy S4 Active 15 beelden per seconde.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 offscreen)