Camera

Fabrikant Huawei heeft de Ascend Mate G700 voorzien van een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,3 megapixel-camera aan de voorzijde. Met de primaire camera kunnen foto’s worden geschoten in een maximale resolutie van 3264 x 2448 pixels. De front facing-camera schiet ze in maximaal 1280 x 960 pixels.


Voor het opnemen van beelden beschikt de Ascend G700 over een videofunctie die in een maximale resolutie van 1920 x 1088 pixels kan opnemen, dit is een Full HD. Om het beeld minder te doen trillen kan een digitale beeldstabilisator worden toegepast.

De camera-applicatie opent zich vlot. Vanuit het vergrendelscherm kan direct naar deze applicatie worden genavigeerd. Er kan worden gekozen uit verschillende opnamestanden, te weten Enkel, Panorama, Meting, HDR, Mooi maken, Lach en Uitbarsting. Deze laatste is ook wel bekend als sportmodus, maar is vermoedelijk letterlijk vanuit het Chinees vertaald. Ook kan er aan de hand van het omgevingstype waarin de gebruiker zich bevindt de scènemodus worden veranderd.

Tegenwoordig worden midrange-toestellen steeds vaker uitgerust met een functie waarbij er tijdens het opnemen van een video ook foto’s gemaakt kunnen worden. Een dergelijke functie ontbreekt helaas bij de Ascend G700.

Foto’s


1: Externe belichting, 2: Slechte belichting zonder flits, 3: Zelfde, met flitser.

De eerste drie foto’s zijn gemaakt in een ruimte met verschillende soorten belichting. Bij de eerste foto is de ruimte verlicht met een externe lamp. Hoewel de kwaliteit van de foto niet slecht is, heeft de Ascend G700 last van een veel voorkomend kwaaltje. De kleuren oranje en rood liggen namelijk erg dicht bij elkaar op de foto. In werkelijkheid is dit echter niet het geval.

De afstemming van de belichting zou eveneens beter kunnen. De foto die gemaakt is met behulp van de flits is duidelijk overbelicht. De foto die gemaakt is zonder flits is juist onderbelicht, waardoor er nauwelijks een kleurverschil valt waar te nemen.

1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

Hoewel de Ascend G700 is uitgerust met een zogenaamde Uitbarsting-modus, worden bewegende onderdelen niet scherp vastgelegd door de camera. De karretjes van de draaiende carrousel zijn vervaagd, ondanks de geringe draaisnelheid.

De foto die buiten van de partij stenen genomen is oogt prima. De kwaliteit is niet uitmuntend, maar dat hoef je van een dergelijke midrange-smartphone ook niet te verwachten. De voorgrond van de foto met de auto op korte afstand is donkerder vastgelegd dan deze in werkelijkheid was. Dit heeft vermoedelijk te maken door het automatische compenseren van de felgekleurde lucht.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

Bij de foto van grote afstand lijkt de camera eveneens moeite te hebben met de lichtbalans. De heldere lucht wordt door de camera wederom gecompenseerd door het te donker weergeven van de voorgrond. De laatste foto toont aan dat de Ascend G700 kan worden toegevoegd aan het lijstje met smartphones die niet bedoeld zijn om in te zoomen.

Video’s
De kwaliteit van de gemaakte video is prima te noemen. Slechts door een niet volledige werkende beeldstabilisator en het af en toe verspringen van de autofocus is het net geen perfecte video.