Camera, geluid, scherm & accuduur


Camera


Op de achterkant van de Ascend G6 zit een camera met een resolutie van 8 megapixel. De camera op de voorkant is met 5 megapixel ook zeker niet onverdienstelijk te noemen, daar kan je absoluut een degelijke selfie mee maken. Huawei biedt ook een timer-optie, wat bij het maken van selfies natuurlijk handig is. Vooral de camera op de achterzijde is erg snel, de camera op de voorkant kent een kleine vertraging als je een foto wilt nemen.

In de onderstaande foto’s is te zien dat de camera’s van de Ascend G6 prima werk leveren, het weer zat ook wel mee.


Geluid


De speaker is op de achterkant van de behuizing geplaatst. Dat betekent vanzelfsprekend dat deze gehinderd wordt als je de telefoon op een vlakke ondergrond legt. Fabrikanten kunnen wel maatregelen nemen, maar dat heeft Huawei niet gedaan. Wij vinden de onder- of voorkant hoe dan ook betere plekken voor de plaatsing van speakers.

Het geluid dat de speaker voortbrengt als er geen sprake van een blokkade is, is nog steeds niet echt goed. Het klinkt dof, zowel bij lage als hoge tonen. Het volume kan hard genoeg, maar echt bevredigend is het geluid gewoon niet.

Het geluid uit de meegeleverde earbud-headset klinkt ongeveer hetzelfde, maar omdat het geluidsgolven dan een kortere afstand afleggen valt ook op dat er aanzienlijk wat detail verloren gaat bij de geluidsweergave.

Scherm


De Ascend G6 is uitgerust met een IPS LCD-scherm van 4,5 inch, dat 540 bij 960 pixels weergeeft. Daarmee komt de pixeldichtheid van het scherm op 245 pixels per inch. Dat is acceptabel voor deze prijsklasse, maar het mag natuurlijk beter.

De helderheid van het scherm is goed en ook over de kleurechtheid ben ik wel aardig te spreken. Vaak zie je in deze prijsklasse dat de schermen flets ogen, maar dat kan ik in dit geval niet stellen. Met de kijkhoek is ook weinig mis.

Met genoeg tegenlicht zal je wel moeite krijgen met het aflezen van het scherm, ook bij de maximale helderheid. Dit komt doordat de beschermende laag veel licht reflecteert en bovendien ook gevoelig is voor vingerafdrukken.

Accuduur


Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


De Ascend G6 heeft een accucapaciteit van 2.000 mAh. Daarmee is het streamen van video’s aan de hand van onze test in een dikke 6 uur gedaan. Dat is toch een uur minder dan bij bijvoorbeeld de Moto G. Echt geweldig is de Ascend G6 in dit opzicht dus niet.

Huawei biedt overigens wel een functie om energie te besparen in de Instellingen-app, dat zorgt ervoor dat de telefoon vooral in standby minder energie verbruikt, in onze test maakt het daarom weinig verschil. Helaas is deze optie niet instelbaar via de schakelaars in het notificatiecentrum.

Bij normaal gebruik kan je met de Ascend G6 geen twee dagen vooruit, elke nacht opladen dus.