Prestaties (games)

De Adreno 305-chip dient in de Snapdragon 400-chipset als grafische rekenkern. Die chip is al veelvuldig de revue gepasseerd, bijvoorbeeld in deze Windows Phone-toestellen: Huawei Ascend W1, Nokia Lumia 620, Lumia 720 en Lumia 1320. Ook wat betreft Android-toestellen wordt de chip veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld in de HTC One mini, Huawei Ascend G700, LG G2 mini, Samsung Galaxy S4 mini, Sony Xperia L en natuurlijk de vermaarde Motorola Moto G.

In de GFXBench 2.7 onscreen-test behaalt de Ascend G6 een relatief goede score van 10,8 beelden per seconde, net iets minder dan de Moto G voor elkaar kreeg. Dat klinkt op zich goed, ware het niet dat de Ascend G6 maar zo’n 60 procent van de pixels hoeft te berekenen. Wat dat betreft zou de Huawei-smartphone dus juist veel beter moeten scoren. De duurdere Sony Xperia SP blijft ver buiten bereik.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In 3DMark Ultimate behaalt de Ascend G6 een dikke 2.000 punten, nu beduidend minder dan de Moto G en de Xperia SP.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Extreme


Het grafische werk gaat de Ascend G6 iets minder goed af dan de systeemprestaties. Wat dit betreft zijn de goedkopere Motorola Moto G en de duurdere Sony Xperia SP op hun manier toch beduidend betere alternatieven.