2min

Tags in dit artikel

, ,

Gameplay

De gameplay van dit spel is te vergelijken met andere diverse Citybuilder games, maar dan net een tikkeltje anders. Dit spel speelt zich af in de Romeinse tijd, ziet mensen ouder worden en je ziet dat er kinderen in je dorp komen. Te veel oude mensen zijn niet goed voor het dorp, aangezien er dan weinig mensen zijn die kunnen werken. Te veel kinderen is ook niet goed, want deze werken ook niet. Er moet dus een balans zijn tussen jong en oud, anders kan je lastig aan iedereen zijn behoeftes voldoen.

Het spel is niet gemaakt om een stad te bouwen en iedereen te doden in gevechten tegen andere steden. Mocht je dit wel willen dan raad ik je aan naar andere soorten games te kijken, een leuk voorbeeld is Age of Empires. Dit spel is meer gericht op het bouwen van een dorp, deze te onderhouden en om vervolgens iedereen tevreden te houden.

Over het tevreden houden van de mensen. Je hebt dus genoeg werk nodig in je dorp, genoeg huizen, genoeg voorzieningen. Je moet er wel op letten dat je bakker’s, slager’s, etc. wel voldoende voedsel op voorraad hebben.. Het kan natuurlijk ook zijn dat het graanveld te ver weg is, of de bakker voor de mensen te ver weg is. Deze denken dan natuurlijk dat er geen bakker is. Heb je heel veel huizen om 1 bakker gebouwd, dan is de kans groot dat deze niet aan iedereen’s behoefte kan voldoen. De oplossing is meer bakker’s bij bouwen. En zo blijf je dus maar bezig met bouwen.

Niet alleen hebben je burgers voedsel en werk nodig, ze hebben ook spirituele steun nodig. Door middels van tempels bouwen komen ze ook aan deze behoeftes. Zoals ik al eerder vermeld heb zitten er ook rampen in dit spel. Zoals het uitbreken van brand, plagen, en nog een paar ander soort rampen. Dit maakt het spel weer iets realistischer.

Er zijn nog meer leuke features in het spel, maar deze zal je ongetwijfeld wel opmerken wanneer je het spel aanschaft. Het spel kan je spelen in de volgend modes:
  • Campaign, je dient hier missie na missie uit te spelen totdat je alles missies heb gehad.
  • Challange Mode, hier is het de bedoeling om 4 random missies uit te spelen een hoge score te halen.
  • Free Building Mode, zoals men zegt je kunt zelf alles bouwen, onderhouden, etc.