3min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera


LG wilde met de G2 groots uitpakken met de camera. In onze cameratest bleek de G2 wat foto’s betreft echter niet opgewassen tegen het geweld van Apple, Nokia en Samsung. Met de G3 zijn natuurlijk weer nieuwe stappen gezet en het zal interessant zijn om te zien of LG ditmaal beter uit de bus komt.

De G3 is voorzien van een camera die opnieuw kiekjes schiet in een formaat van 13 megapixel. Op papier gaat de camera er in dit opzicht niet op vooruit, maar dankzij innovaties zoals een dubbele flitser en laser autofocus kan dat toch wel eens meevallen. Voor het opnemen van video’s is er opnieuw optische beeldstabilisatie om kleine schokken van de hand weg te filteren.

Foto’s


1: Geen belichting, zonder flitser, 2: Met flitser


3: Beweging, 4: Weinig contrast


5: Van dichtbij, 6: Iets verderaf


7: Van enige afstand, 8: Omgeving


9: Van grote afstand, 10: Zelfde afstand, ingezoomd


Over het algemeen ben ik aardig tevreden met de foto’s die de G3 produceert. Bovendien werkt de laser autofocus goed, de camera stelt snel scherp. Vergeleken met andere smartphones merk je voornamelijk een verschil wanneer de belichting verre van optimaal is. LG belooft dat de G3 in 276 milliseconde scherp stelt. Dat is te kort om goed te kunnen meten, maar als je je vinger op de laser legt merk je dat de benodigde tijd ineens toeneemt tot enkele seconden.

Wel is het zo dat je na het nemen van een foto niet snel opnieuw kan drukken, de smartphone neemt ongeveer een seconde de tijd om de genomen foto eerst op te slaan.

Een aantal foto’s bevatten zaken die in het oog springen:
  • Foto 2: de kleuren van de prikkers komen erg goed uit de verf en de flitser overdrijft absoluut niet in de lichtsterkte;
  • Foto 3: bewegingen worden niet geweldig vastgelegd, er is ook geen sportmode;
  • Foto 4: dit konijn is een drama om te fotograferen omdat het pikzwart is, de G3 brengt het er aardig vanaf, zelf met een zwarte achtergrond;
  • Foto 9: de G3 trapt met open ogen in de val van een groot licht/donker-effect en compenseert de helderheid in de foto véél te veel. Deze foto is genomen om 13:30 en het was absoluut niet zo donker als de G3 wil doen vermoeden;

Video’s


De G3 schiet video’s in Full HD én Ultra HD. In beide gevallen moet de smartphone zich echter wel beperken tot een snelheid van 30 beelden per seconde. Dat is kwalijk, want deze smartphone moet bij Full HD-opnames absoluut in staat zijn om de dubbele snelheid te hanteren. Het is ook opvallend, want de G2 nam Full HD-opnames wel met 60 beelden per seconde op. Dat is nou een verschil dat je wél met het blote oog ziet, in tegenstelling tot die Quad HD-resolutie op het scherm.


De opgenomen video’s laten ook duidelijk zien dat de auto’s niet vloeiend door het beeld rijden. Wel is duidelijk te zien dat de Ultra HD-resolutie aanzienlijk scherper beeld oplevert, tevens levert de optische stabilisatie erg goed werk af. Helaas gaat de G3 niet goed om met de wind, die duidelijk terugkomt in het geluid.