Bouwkwaliteit & specificaties

Bouwkwaliteit


De Galaxy Tab S heeft een behuizing van plastic, maar wel één van de betere die ik heb gezien. Bij gebruik van plastic is het op voorhand altijd maar de vraag hoe stevig de constructie is, wat afhankelijk is van allerlei aspecten zoals het ontwerp, het type plastic, de dikte, enzovoorts.

Als je de Galaxy Tab S probeert te buigen voel je uiteraard wel wat flexibiliteit, maar de tablet is toch verrassend stug. Als je flink op het scherm drukt ontstaan er tevens nauwelijks tot geen vlekken op het onderliggende AMOLED-paneel. In dit opzicht is er dus niets mis met de Galaxy Tab S. Samsung gebruikt overigens geen Gorilla Glass voor de Galaxy Tab S, maar T2X-glas van Nippon Electric Glass.

Toch is het niet allemaal koek en ei. De achterkant van de tablet is namelijk niet geheel vlak. Zaken zoals de camera-lens, de flitser en het Samsung-logo steken een fractie uit de behuizing en daardoor ligt de Galaxy Tab S niet echt prettig op zijn rug. Als je ergens op de zijkant van het scherm drukt dan voel je de tablet ‘meewippen’. De afdekking van de cameralens zit bovendien een fractie scheef in de behuizing, zoals in onderstaande afbeelding is te zien.


Ik maak me ook enige zorgen om de bevestigingspunten voor accessoires. Je moet verrassend veel kracht uitoefenen om een onderdeel te bevestigen of juist te verwijderen. Dat is aan de ene kant natuurlijk juist positief omdat een accessoire dan niet onbedoeld los zal raken. Maar aan de andere kant voelt het ongemakkelijk en ben ik zelfs bang dat ik het accessoire of de tablet kapotmaak. Ik kan me ook niet voorstellen dat het bevestigen en verwijderen goed blijft gaan. Als er ergens iets kapot zal gaan, zal dat in mijn verwachting niet in de tablet maar in de accessoires zijn, die bevestigingspunten voelen het fragielst aan.

Specificaties


Model
Merk Samsung
Type Galaxy Tab S 10.5
Processor
Chipset Exynos 5 Octa 5420
Processor Quad-core Cortex A15, Quad-core Cortex A7
Kloksnelheid processor Cortex A15: 1.9 GHz
Cortex A7: 1.3 GHz
Grafische processor Mali T628 MP6
Opslag & geheugen
Interne opslag 16 & 32GB
Ruimte beschikbaar 10,60 GB
Micro SD-poort
RAM Geheugen 3GB
Scherm
Schermgrootte 10,5 inch
Bescherming T2X
Type Super AMOLED
Resolutie 2560 bij 1600 pixels
Pixeldichtheid 288 pixels per inch
Connectiviteit
USB-poort
NFC
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth
Poort voor video-output
Poort voor audio-output
Camera
Resolutie camera 8 megapixel
Video 1080p @ 30 FPS
Camera Voorkant
Software
Besturingssysteem Android 4.4 KitKat (review)
Accu
Type Li-Ion 7900 mAh
Verwisselbaar
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 247,3 x 177,3 x 6,6 mm.
Gewicht 465 gram
Verkrijgbare kleuren Titanium & wit
Waterdicht