Verpakking, design & onderdelen
Verpakking
Sony voorziet de Xperia T3 vanuit de fabriek van een acculader, USB-kabel, headset en een bundeltje boekjes. De accu is al in de Xperia T3 geplaatst, omdat het toestel niet geopend kan worden. De adapter heeft een stroomuitvoer van 0,85 ampère, wat niet echt veel is voor een telefoon met een accucapaciteit van 2.500 mAh. Het opladen van de Xperia T3 duurt op papier dus langer dan je wellicht gewend bent.

Design
De Xperia T3 straalt de Sony-identiteit uit, maar heeft ook wel wat ongebruikelijke eigenschappen. Zo heeft Sony gekozen voor een achterkant van plastic, die ook is voorzien van een ronding richting de zijdes. Dat zou er in principe voor zorgen dat de Xperia T3 lekker in de hand ligt, maar dat is toch niet het geval. Dat komt doordat de zijkanten zijn ingelegd met verzonken zilverkleurige vlakken. Juist omdat ze verzonken zijn, snijdt het omringende plastic in je handpalm. Ik kan me niet voorstellen dat je daar vrolijk van wordt.
Sony beweert overigens dat de Xperia T3 is voorzien van een behuizing van roestvrij staal, maar voor zover ik zie gaat het hier slechts om de ingelegde zilverkleurige plaatjes in de zijkanten. De rest van de buitenkant is simpelweg van plastic of kras- en breukvrij glas. Wellicht dat Sony het over binnenkant heeft.
De Xperia T3 oogt overigens verder als een zeer nette telefoon. Wij ontvingen van Sony de zwarte versie, maar de smartphone is ook in het paars en wit te koop. Ik vermoed dat de paarse kleur het mooiste oogt, al is dit natuurlijk wel een gewaagde en zeer uitgesproken keuze. Met 7 millimeter is de Xperia T3 ook erg dun te noemen.
![]() |
![]() |
Onderdelen
De voorkant van de Xperia T3 wordt grotendeels beslagen door het grote aanraakgevoelige scherm. Tegen de bovenkant zit de speaker voor telefoongesprekken, waarin Sony tevens een led heeft geïntegreerd, zodat de Xperia T3 bijvoorbeeld kan waarschuwen als de accu leeg begint te raken. Boven het scherm zitten tevens een licht- en nabijheidssensor en een camera. De Android-knoppen zijn in het scherm geïntegreerd, op de ruimte onder de display zit verder niks.
Op de achterkant van de Xperia T3 is linksboven de cameralens te vinden, voorzien van een mooie zilveren rand. Daaronder zitten nog een flitser en microfoon. Verder vind je nog een NFC-zone en helemaal onderaan een inkeping waarachter zich een speaker bevindt. Als je het eenmaal opmerkt is het een mooi detail: het Sony-logo in het midden van de achterzijde steekt enigszins uit de behuizing.
![]() |
![]() |
Op de linkerzijde plaatste Sony de USB-aansluiting, waarmee wij nooit zo content zijn. Voor accessoirefabrikanten is het prettiger als die poorten standaard centraal op de onderkant zitten. De positionering bij de Xperia T3 kan bijvoorbeeld problemen zorgen bij accessoires waarbij een smartphone wordt vastgeklemd waardoor de poort geblokkeerd wordt.
Op de rechterzijde plaatste Sony de meeste zaken: van links naar rechts zie je een sluiterknop, volumeknop, aan/uitknop en een klepje waarachter de microSD- en simlade zijn verwerkt.
![]() |
![]() |
De bovenkant is enkel voorzien van een aansluiting voor de headset, op de onderkant plaatste Sony de primaire microfoon en een inkeping waarin een polsbandje kan worden bevestigd. Hoewel zo’n bandje niet is meegeleverd, vind ik dit wel altijd een mooie service van Sony.