1 min

Accuduur

We hebben het toestel meerdere malen aan een accutest onderworpen en ook dagelijks gebruikt. We zijn alles behalve onder de indruk van de accuduur van de HTC One M9. Het toestel heeft zelfs flink ingeleverd ten opzichte van vorig jaar. In onze standaard videotest had de HTC One M9 maar liefst 20 procent aan accucapaciteit nodig om een uurtje video te streamen vanaf YouTube. De meeste high-end smartphones scoren hier rond de 10 procent, vorig jaar scoorde de HTC One M8 13 procent.

We hebben de test meerdere malen uitgevoerd om te kijken of het niet een "foutje" was, maar helaas. Techzine is inmiddels bezig met een nieuwe generieke accutest we hopen deze op korte termijn nog te kunnen toevoegen aan de review.

In het dagelijks gebruik wist de HTC One M9 ook niet veel indruk te maken qua accuduur, we haalde er over het algemeen wel een volledige dag mee maar daarmee was het dan ook wel gezegd. Als je een wat drukkere dag had op je smartphone dan was dat ook direct duidelijk merkbaar in de accuduur. Wederom maakt HTC geen echt goede indruk.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)