Accuduur

Een van de eerste vragen die ik altijd krijg als het gaat over een nieuwe smartphone is; hoe is de accuduur? Mensen verwachten van een smartphone gewoon dat deze minimaal een volledige dag meegaat. Niets is vervelender dan halverwege de dag met een lege batterij zitten.

Nu heeft Samsung bij de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge al de snellaadfunctie toegevoegd, waarmee je in 10 minuten de accu voldoende kan opladen om de smartphone weer een uur of vier te gebruiken. Iets wat ook wel wenselijk is gezien het feit dat de accu niet langer te verwisselen is. Ik heb de Samsung Galaxy S6 Edge enkele weken intensief gebruikt en in principe kwam ik steeds de dag door. Ik heb echter ook één dag gehad dat ik het toestel wel zeer intensief heb gebruikt en aan het eind van de middag het toestel even heb bijgeladen, daarbij was de snellaadfunctie dan ook wel erg prettig.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Als we onze accutesten erop los laten door een video een uur af te spelen vanaf YouTube zien we ook een score die laat zien dat Samsung vlak achter de vlaggenschepen van vorig jaar zit qua accuduur. Samsung zet alles behalve een record neer met de accuduur, wellicht was het beter geweest de processor wat te knijpen zodat die minder energie verbruikt. De accuduur van de Samsung Galaxy S6 (Edge) is dus zeer redelijk maar zeker niet uitstekend.