2min

Prestaties (grafisch)

De LG G4 moet het wat grafische prestaties betreft doen met een Adreno 418-chip. Deze hebben we bij onze recensies nog niet eerder langs zien komen, het is dus de grote vraag waar de LG G4 terechtkomt.

In de onscreen-test van GFXBench 3.0 kan de LG G4 absoluut geen potten breken. De score is wel beter dan die van de voorganger, maar daar is ook veel mee gezegd. Door de hoge schermresolutie heeft de G4 heel veel moeite met deze test. De Google Nexus 6 en de Samsung Galaxy S6 zijn echter ook voorzien van deze schermresolutie en weten -zeker bij laatstgenoemde- een aanzienlijk hogere score te noteren.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


Bij de offscreen-test worden de verhoudingen wat meer gelijkgetrokken en is te zien hoe krachtig de Adreno 418 op zichzelf is. De G4 moet met 15 beelden per seconde nog altijd zijn meerdere erkennen in veel andere toestellen, maar sluit wel wat meer aan.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 offscreen)


Al met al is de LG G4 grafisch gezien dus zeker niet de beste. Dit is deels te wijten aan de Adreno 418 van de Snapdragon 808-chipset, maar vooral aan de Quad HD-resolutie. Veel spellen zullen deze resolutie echter niet gebruiken en als eindgebruiker heb je hier dus ook niet bijzonder veel last van. Wel blijkt opnieuw dat de Quad HD-resolutie in verscheidene opzichten eerder een vloek dan een zege is.