Prestaties (games)

De Snapdragon 810-chipset bevat een Adreno 430 als grafische rekenchip. We zagen bij de HTC One M9 al dat deze chip best capabel is, maar het is niet het beste van het beste.

In de onscreen-test van GFXBench 3.0 blijft de Xperia Z3+ aardig achter op de HTC One M9. De prestatie van de Xperia Z3 wordt wel duidelijk verbeterd en daarmee is te zien dat de Adreno 430 wel degelijk een flinke verbetering met zich meebrengt. Het is opmerkelijk te noemen dat de Galaxy S6 met zijn Quad HD-resolutie bijna evengoed presteert als de Xperia Z3+ met het Full HD-scherm.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


Het is dan ook niet zo verrassend dat de Xperia Z3+ aanzienlijk terugvalt als de schermresolutie uit de vergelijking wordt gehaald. In de offscreen-test van GFXBench draaien alle toestellen de test in Full HD af en dan wordt de Xperia Z3+ aardig te kakken gezet door de Galaxy S6, die grafisch gezien dus écht een heel stuk krachtiger is.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 offscreen)


Hoewel de Snapdragon 810-chipset absoluut veel kracht bevat, kan de Xperia Z3+ dit niet tentoonspreiden en dat heeft waarschijnlijk met de maatregelen voor de hitteproductie te maken. Dat er meer in het vat zit laat de HTC One M9 immers zien.