3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Scherm, geluid & camera

Scherm


Honor heeft ervoor gekozen om de Honor 7 te voorzien van een iets groter scherm. Zoals besproken komt dit de handzaamheid van de Honor 7 in mijn ogen niet ten goede omdat het scherm minder makkelijk te bedienen is. Omdat de resolutie gelijk blijft gaat ook de scherpte van het scherm iets omlaag, van 445 naar 424 pixels per inch. Dit ga je misschien zien als je gewapend met een vergrootglas naar de schermen van de Honor 6 en Honor 7 gaat kijken, maar normaliter is dit echt geen achteruitgang waar je wat van merkt.

Het scherm heeft een goede kijkhoek en de kleuren komen ook goed uit de verf. Het is niet duidelijk wat voor protectie Honor gebruikt voor het scherm. De laag is in ieder geval niet al te reflectief en blijft zodoende ook met tegenlicht goed af te lezen. De laag is ook niet uitzonderlijk gevoelig voor vingerafdrukken.


Geluid


De Honor 7 is voorzien van één speaker, deze zit aan de onderzijde van het toestel. Het volume kan aardig opgeschroefd worden. Bastonen zijn vrijwel geheel afwezig, in andere toonhoogtes is het geluid wel redelijk goed te noemen. Als je het geluid helemaal opendraait wordt het wel een tikkeltje krakerig. Honor levert geen headset mee.

Camera


Honor heeft de camera op papier een aanzienlijke upgrade gegeven, de resolutie gaat van 13 naar 20 megapixel. Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat het aantal megapixels maar een deel over de uiteindelijke foto zegt. De kwaliteit van de sensor en de lenzen heeft er bijvoorbeeld ook mee te maken.


De foto’s die de Honor 7 levert, zijn wat wisselvallig. In alle gevallen is er bijvoorbeeld veel ruis aanwezig. We schieten van dezelfde scene altijd meerdere foto’s en het valt ook op dat er ook sprake kan zijn van een groot kwaliteitsverschil tussen deze afzonderlijke foto’s. Zie onderstaande foto’s, die enkele momenten na elkaar zijn geschoten. De foto links is redelijk goed, maar de foto rechts is qua belichting een misbaksel van de bovenste plank.


Bij het maken van een macrofoto viel op dat er nog best wat afstand tussen camera en onderwerp bewaard moet worden. De foto van de kantoorruimte wordt overheerst door ruis en is op een aantal locaties ook duidelijk te donker, terwijl er toch aardig wat verlichting is.


Als laatste is er een serie foto’s met verschillende belichting gemaakt. Op de linkse foto is sprake van een externe belichting. Hier presteert de Honor 7 redelijk goed, op de onscherpe plekken is wel veel ruis zichtbaar. De foto waarbij de externe belichting is uitgeschakeld, is vrij donker en ook hier is natuurlijk veel ruis zichtbaar. Als laatste is er de foto waarbij de flitser is ingeschakeld, deze is redelijk goed te noemen.


Al met al is de camera dus vrij wisselvallig en zeker niet het beste aspect van de Honor 7. Het lijkt erop dat Honor bij de keuze voor een sensor voornamelijk op het aantal megapixels heeft gelet om indruk te maken. Het uiteindelijke resultaat mag je helaas een stuk minder indrukwekkend noemen. Eens te meer blijkt dat het aantal megapixels weinig over de kwaliteit van een foto zegt.