3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk

De Honor 7 is niet vormgegeven om op te vallen, zoals we vooralsnog ook wel gewend zijn van dit merk. Vanaf de voorkant zou deze smartphone bijvoorbeeld ook prima uit de budgetlijnen van Acer, HTC, LG of natuurlijk Huawei afkomstig kunnen zijn geweest.


De achterzijde en zijkanten zijn grotendeels van metaal. Dat metaal kan overigens nooit heel dik zijn, want er zit op de achterkant best wat speling. Boven- en onderaan de achterzijde zitten plastic strips met een patroon van putjes. Hierachter zijn ongetwijfeld de nodige antennes verwerkt.

Voorop vind je natuurlijk het scherm van de Honor 7. Als het toestel in de slaapstand is lijkt het alsof de Honor 7 best dunne randen rondom het scherm heeft, maar schijn bedriegt; de witte rand van de voorkant houdt niet op waar het scherm begint en er zit dus ook nog een zwarte rand rondom het scherm heen. Het is wel een leuke truc om de randen dunner te laten lijken.


Boven het scherm zitten de nodige sensoren voor het meten van omgevingslicht en nabijheid van een gezicht zodat het scherm indien nodig uitgeschakeld kan worden. Verder vind je aan boven het scherm ook een camera met flitser en speaker. De aanwezigheid van een flitser is wel speciaal, natuurlijk voor het maken van selfies in minder optimaal verlichte omgevingen. Zoals we van vrijwel elk Android-merk gewend zijn, zijn de Android-knoppen in het scherm verwerkt.

Gezien de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner is dat echter geen gegeven: Apple en Samsung integreren de vingerafdrukscanner in een knop onder het scherm. Honor kiest voor een los oppervlak op de achterzijde, waar je je wijsvinger normaliter ongeveer zou plaatsen. We zien tegenwoordig echter ook creatievere oplossingen; Sony verwerkt de scanner bij de Xperia Z5 bijvoorbeeld in de aan/uitknop op de zijkant.

Boven de vingerafdrukscanner zit een camera, deze steekt een stukje uit de behuizing en is daardoor wat vatbaarder voor krassen. Wel is de lens afgedekt met een laag saffier. We zien de uitgestoken cameralenzen tegenwoordig vrijwel bij elke smartphone, om ze toch maar zo dun als mogelijk te kunnen maken.

Rechts naast de camera zit een dubbele flitser, welke de flits naar gelang van het omgevingslicht een bepaalde tint kan meegeven om te compenseren voor eventuele tekorten. Is er bijvoorbeeld sprake van een wat gelig licht, dan kan de flitser wat meer blauw en rood uitzenden om een neutralere belichting te creëren.


Bovenop de Honor 7 zit een secundaire microfoon voor het filteren van omgevingsgeluid, een aansluiting voor een headset en een infraroodzender. Een micro USB-poort zit centraal op de onderzijde, waar we ‘m graag zien zitten. Aan weerszijden van de USB-poort zijn inkepingen in de behuizing gemaakt, aan de linkerzijde om het geluid vanuit een speaker te kunnen uitvoeren, aan de rechterzijde om de primaire microfoon van geluidsinvoer te kunnen voorzien.


Op de linkerzijde zit een uitneembare lade waarin een nano-simkaart en een microSD-kaart geplaatst kunnen worden. Je kan er echter ook voor kiezen om een tweede nano-simkaart te plaatsen, maar dan verlies je de mogelijkheid om de microSD-kaart te plaatsen. Iets verderop zit een knop die Honor de naam Smart key heeft gegeven, deze kan je instellen om bepaalde apps te laten starten aan de hand van verschillende invoer. De rechterzijde bevat volumeknoppen en de aan/uitknop.

De Honor 7 is niet gemaakt om te openen. Het is dus niet mogelijk om de accu snel te verwisselen.