2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (systeem)

Het laatste onderdeel van de recensie betreft zoals gebruikelijk de prestaties. Zoals aangegeven heeft de LG G5 een Snapdragon 820-chipset aan boord. Die chipset hebben we nog niet eerder de revue laten passeren, dus het is interessant om te zien wat Qualcomm dit keer voor elkaar heeft gekregen. Doorgaans zijn de hoogwaardige chipsets van Qualcomm ook het summum van de markt, als we de chipsets van Apple even buiten beschouwing laten.

De eerste benchmark is de singlecore-test van Geekbench. Hierbij kunnen we zien hoe hoog de rekenkracht van een enkele rekenkern uit de chipset is. De LG G5 komt prima uit deze benchmark tevoorschijn en laat bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 achter zich.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Singlecore


De Work-test van PCMark is wat algemener, hierbij worden de algemene systeemprestaties in kaart gebracht. Ook in dit geval weet de G5 de Galaxy S7 aardig voor te blijven.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance


De systeemprestaties van de LG G5 zijn dus dik in orde. Natuurlijk maakt LG hier natuurlijk gewoon gebruik van een chipset van een externe fabrikant en deze prestaties kunnen we dus bijvoorbeeld ook verwachten van de HTC 10 en de Sony Xperia X Performance.