min

Tags in dit artikel

, , ,

Performance

De tests zijn gemaakt op het volgende systeem:
Moederbord: Asus P5K Pro
Processor: Intel Core 2 Duo E6750
Geheugen: 2x1GB 1066Mhz PC8500 DDR2

Normaal draait de processor op 2666Mhz, de overklok is op 3728Mhz. Het voltage gaat dan omhoog van 1,35v naar 1,5v. De extra koeling heb ik met twee casefans van Nexus verzorgd.


Ter vergelijking gebruik ik de stock-koeler, de Zalman 7700Cu, en de MACS peltierkoeler die ik normaal gebruik.De koeler presteert helaas niet zoals ik hoopte. Er gaat iets fout in de hitteoverdracht aan de heatpipes. Misschien is het aluminiumblok te dik. In elk geval warmt de grote heatsink aan de bovenkant niet zo snel op als die aan de onderkant. Hierdoor kan de processor zijn warmte niet goed kwijt en stopt hij ermee. Het grappige is dat hij rond de 70 graden blijft hangen en stabiel is als ik slechts één core volledig belast, maar er mee stopt zodra ik begin met de tweede core te stressen.

De koeler is wel gigantisch stil. De 140mm-ventilator draait op 500rpm (heel laag) en is niet te horen, als je de ruimte hebt raad ik de installatie zeker aan. Vanwege de omvang en het gewicht raad ik het af om de koeler in een verticale positie in de kast te laten hangen. Met transport zou je deze koeler ook moeten demonteren om schade aan je moederbord te voorkomen.

Table of contents