2min

Tags in dit artikel

, ,

Intro

De Overlord is terug!


Bijna twee jaar geleden kwam het Delftse Triumph Studios met de game Overlord op de proppen. De game werd door de pers positief ontvangen, en behaalde goede cijfers. De verkoopcijfers waren wat minder, maar dat was voor Codemasters geen probleem om Triumph aan Overlord II te laten werken.
Twee jaar geleden was ik in de studio van Triumph, en heb ik de review van deel één geschreven. Nu is de eer aan mij om ook Overlord II te beoordelen.



Van voor af aan


Ik zal het in deze review niet al te veel over de gameplay hebben, want die is op veel punten nog hetzelfde als voorheen.

Je begint het spel net als in het vorige deel als ietwat onmachtige Overlord. Je Dark Tower is niet meer, en ook beschik je niet meer over alle soorten minions (Browns, Reds, Greens en Blues). Aan jou de taak om de macht weer te grijpen en je Minion Hives terug te vinden.
Uiteraard gaat dit allemaal niet zo makkelijk als je zou denken, en zullen verschillende partijen je tegenwerken, met als voornaamste tegenstander het Romeinse Rijk.



Déjà vécu


In heel veel opzichten is Overlord II hetzelfde als Overlord; het aantal soorten minions (vier) is hetzelfde, ze hebben geen nieuwe krachten, het opbouwen van je toren gaat op dezelfde manier en ook de besturing is ongeveer gelijk.
Het grote verschil is dat het spel stukken beter in elkaar steekt, het speelt fijner en ook het verhaal is vele malen interessanter omdat het meer doorlopend is dan in Overlord.
Het plunderen van dorpjes met je Minions blijft erg leuk, en gelukkig ben je nu als Overlord zelf ook een stuk sterker en beter in vechten dan in het vorige deel. Daarnaast kunnen je minions nu op wolven of spinnen rijden, waardoor ze dingen kunnen bereiken waar ze normaal niet kunnen komen. Ook neem je van tijd tot tijd de rol van minion op je, om zo bepaalde quests op te lossen.
Ook hebben ze een heel erg handig kaartje toegevoegd in het spel, want het ontbreken daarvan dat was ook een groot minpunt in Overlord. Het aantal upgrades voor je wapens, spells en minions is uitgebreider dan voorheen, dus ook interessanter.

Table of contents