min

Tags in dit artikel

, , ,

Features

De features van de N4200 zijn opgedeeld in een ‘Application Server’ en modules.

Application Server


De ‘Application Server’ bestaat uit een printerserver en een iTunes-server. De printerserver ondersteunt een aangesloten USB-printer en kan zo ingesteld worden dat alle pc’s in het netwerk de printer kunnen gebruiken. De iTunes-server spreekt eigenlijk ook voor zich, op de N4200 kan ingesteld worden welke encoding voor de MP3-tag gebruikt moet worden en in welke frequentie de ‘Music’-map gescand moet worden op nieuwe items. Vervolgens kan de N4200 benaderd worden door elke iTunes-client in het netwerk.


Modules


Modules worden beheerd vanuit de web-server en geven extra mogelijkheden aan de NAS. Thecus levert zelf een aantal modules, zo is er inmiddels een NZB-module voor het downloaden via nieuwsgroepen, een Twonky Mediaserver-module, een mailserver-module en een MySQL-module. Het is echter voor iedereen mogelijk om zelf modules te ontwikkelen voor de NAS en dat is vooral voor bedrijven die specifieke wensen en eisen hebben erg interessant.


Backup


De N4200 diverse back-up-mogelijkheden. Vanuit de webinterface kan bijvoorbeeld een back-up naar een FTP-server of een andere N4200 gemaakt worden. Dit kan uiteraard via een schema gebeuren en ook de bandbreedte die voor de back-up gebruikt mag worden is in te stellen. Zoals eerder gezegd levert Thecus alleen applicaties mee om vanuit Windows back-ups te maken, Apple-gebruikers moeten zelf op zoek naar een applicatie. Overigens wordt er met de nieuwste firmwareversie wel Time Machine ondersteund, waardoor Apple-gebruikers eigenlijk ook niets meer te klagen hebben.


Webdisk & Photo server


De N4200 is ook via het internet te benaderen, gebruikers kunnen dan de bestanden op de NAS beheren via een webinterface. Deze interface is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en biedt alle benodigde functies.

Een andere mooie feature is de Photo server. Deze feature geeft de mogelijkheid om fotoalbums op de N4200 te bekijken via een webinterface. Er kan een slideshow weergegeven worden, maar het is ook mogelijk om elke foto apart te bekijken met daarnaast de EXIF-informatie. Gebruikers van XP kunnen via de N4200 ook een ‘Publishing Wizard’ installeren. Daarna is het kinderlijk eenvoudig om een map met foto’s vanuit de verkenner op de N4200 te zetten en beschikbaar te maken via het internet.

Lees meer