Gebruik

Het touch-panel ondersteunt invoer van meerdere vingers. Dit verloopt echter niet zo vlekkeloos als dat we gewend zijn van het touchpad waarmee Apple haar MacBooks uitrust. Hoewel afbeeldingen van Asus aangeven dat de vingers direct naast elkaar gehouden dienen te worden bij het scrollen, lijkt de functie beter tot zijn recht te komen wanneer we een beetje ruimte tussen onze vingers laten. Doen we dit niet, dan worden twee vingers regelmatig als één vinger gezien, met als gevolg dat we niet scrollen. Jammer, want met de vingers tegen elkaar voelt dit een stuk intuïtiever.

De zoom-functie lijkt al helemaal niet goed te functioneren en reageert niet accuraat of onregelmatig. De functie waarmee de touchpanel vaststelt wanneer een pols op het touchpanel steunt lijkt wel goed te werken, het paneel stelt dan ook geen bewegingen vast. Al met al is het touch-panel een aardige toevoeging, maar had er meer aandacht aan besteed moeten worden voordat men tevreden was in Taiwan.Dankzij de SmartLogon-functie kan men makkelijk inloggen zonder een toets of knop in te drukken. Althans, wanneer de gebruiker sinds de boot al eens is ingelogd en daarna weer is uitgelogd. Anders moet nog wel even het SmartLogon-tegeltje ingedrukt worden. Dan is de functie natuurlijk al weer wat minder praktisch.

Het SmartLogon-systeem lijkt goed te functioneren en herkent slechts gezichten die reeds goedgekeurd zijn. Het is ook mogelijk om meerdere gezichten aan één account te koppelen. Zo kan je dus mensen die je vertrouwt ‘invoeren’ in het systeem, zij kunnen vervolgens gebruik maken van je systeem zonder dat je gevoelige informatie als wachtwoorden hoeft te delen.Tijdens het gebruik valt op dat de harde schijf veel tikkende geluiden maakt. Wellicht is de harde schijf in ons recensie-exemplaar niet helemaal stabiel meer, maar misschien hebben alle modellen last van dit probleem. Hoewel de geluidsproductie van de koeling van de laptop in orde is, kan het tikken van de harde schijf na verloop van tijd gedurende arbeid in een stille omgeving natuurlijk wel op de zenuwen gaan werken.

Het scherm van de laptop is niet van denderende kwaliteit. Natuurlijk overdrijven we, maar bij wijze van spreken kunnen we de pixels tellen. Op dit scherm zie je bij bepaalde kleuren elke pixel opvallend goed zitten. Het beeld oogt overigens wel scherp, maar de pixels lijken gewoon net wat groter te zijn dan dat we normaal gewend zijn, waardoor ze goed te zien zijn. Het irriteert niet, maar het valt op sommige momenten bij bepaalde kleuren wel duidelijk op.