Abonneer je gratis op Techzine!

Installatie

Installatie


Om aMSN te kunnen installeren zul je het eerst moeten downloaden. Dit kan op de website van aMSN zelf maar natuurlijk ook via de downloadsectie van Techzine. Het installatiebestand is slechts 7,95 MB groot en is dus snel te downloaden.De installatie wijst zich vanzelf. Eerst moet er een keuze worden gemaakt in welke taal je de installatie wilt doorlopen. Let op, dit geldt alleen voor de installatie, het programma zelf is in het Engels. Na deze keuze hoeft er alleen nog maar akkoord worden gegaan met de algemene voorwaarden en kun je aangeven in welke map je het programma wilt installeren.

Systeemeisen


aMSN is beschikbaar voor veel besturingssystemen. Zo ondersteunt het: FreeBSD, Linux, Mac OS X, Windows 2000, Windows 9x, Windows Vista en Windows XP. Verder moet de computer beschikken over minimaal een Pentium 233 MHz, 512 MB geheugen en 35 MB harde-schijfruimte.

Protocollen


De chat client, die alleen het MSN-protocol ondersteund, is geheel open source en is gratis verkrijgbaar. Het voordeel van open source is dat iedereen zijn steentje bij kan dragen en het programma naar wens aan kan passen. Het is ook mogelijk om kosteloos gebruik te maken van verschillende skins en plugins. Daarover zal verder in deze review nog gesproken worden.