3min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikservaring

Algemeen


De Galaxy S Advance voelt uit de doos gedateerd aan, maar is er daarom niet minder snel op. Zeker dankzij de dual-core processor zal je weinig last hebben van vertraging in het systeem. Tijdens mijn testperiode heb ik zelf dan ook geen noemenswaardige problemen ondervonden. De software is dus gedateerd, maar draait gewoon prima. Dat laatste mag je eigenlijk ook gewoon verwachten bij een nieuwe telefoon, maar het tegenovergestelde komt desalniettemin toch regelmatig voor.

Bellen


Het bellen met de Galaxy S Advance is, vooral voor een telefoon, relatief slecht. In een gesprek heb je veel last van echo van je eigen stem en dat is natuurlijk erg storend. Daarbovenop komt nog eens dat de ontvangst van de telefoon niet echt om over naar huis te schrijven is. Ik heb geen last gehad van gesprekken die onverwachts worden afgebroken, maar in vergelijking met andere toestellen is de ontvangst vrijwel altijd minder goed te noemen. Een telefoon is toch nog altijd vooral gemaakt om mee te bellen en deze functie zou dan ook te allen tijde in orde moeten zijn, wat de telefoon verder ook voor functies aanbiedt.



Geluid


Ook het geluid uit de speaker is niet echt wat ik er van zou wensen. De lage tonen zijn ver te zoeken en ondanks dat het geluid wel erg hard kan, word je daar niet vrolijk van. Er vindt dan namelijk aardig wat vervorming van de uitvoer plaats en het geluid gaat zelfs een beetje kraken. Gelukkig zijn er nog altijd de meegeleverde oortjes, die ik van harte aan kan raden in plaats van de speaker.

Accu


Met normaal gebruik zal je met de Samsung Galaxy S Advance gemakkelijk de dag doorkomen. Je kan eigenlijk alles doen wat je wilt, spelletjes spelen, mail checken, internetten of muziek luisteren. Als je het gedurende een normale periode doet, zal de accu hier weinig last van hebben en kom je je dag uiteindelijk gemakkelijk door. Veel langer dan een dag zal de Galaxy S Advance echter niet halen, een tweede dag zit er normaliter helaas niet in. Daar heeft het gros van de smartphones echter last van.

Internet


De browser van de Galaxy S Advance is relatief simpel, maar dat vind ik persoonlijk geen nadeel. Alle toeters en bellen laat Samsung achterwege, de browser doet echter wel gewoon wat deze moet doen: internetpagina’s weergeven.

Als je de telefoon in portretmode vasthoudt kan je op een alternatieve manier in- en uitzoomen op een pagina. Door op twee punten van de pagina te drukken en het toestel te kantelen wordt het scherm vergroot en verkleind. Persoonlijk ben ik er totaal geen fan van, maar het is een kwestie van smaak.

Iets dat ik wel mis in de browser is een toets voor de .com-extensie op het toetsenbord. Veel toestellen hebben een dergelijke knop wel, het maakt het browsen net wat eenvoudiger.



Toetsenbord


Samsung heeft het toetsenbord voorzien van de inmiddels welbekende Swype-techniek, waarmee je woorden kan schrijven zonder dat je vinger het scherm na elke letter hoeft te verlaten. Ook op de Galaxy S Advance werkt dit naar behoren.

Het toetsenbord is zowel in landschapsmode als in portretmode prima bruikbaar. Wel lijkt het alsof de toetsen wat te groot zijn in de landschapsmode. Samsung had meer kunnen doen met de ruimte die het scherm te bieden heeft.

Scherm


DE AMOLED-schermen van Samsung zijn geweldig goed als het gaat om kleurweergave. De kleuren spatten echt van het scherm af en dat springt natuurlijk wel in het oog. De Samsung Galaxy S Advance is hierop geen uitzondering, het is een feest om naar het scherm te kijken. Wel is het scherm niet zo scherp als die van de high-end telefoons, maar dat kan je ook niet verwachten voor deze prijs. Een update ten opzichte van de eerdere Galaxy S-modellen was echter niet verkeerd geweest.