3min

Tags in dit artikel

, , ,

Acer Iconia A3

Inhoud


Wanneer je de doos van de Acer Iconia A3 voor de eerste keer opent, zie je gelijk de tablet zelf liggen. Til je vervolgens de tablet uit de doos, dan komt er een handjevol boekjes tevoorschijn die uitleg geven.

Naast de boekjes is een kartonnen compartiment te vinden, waarin de oplader van het apparaat te vinden is. Tot nu toe dus weinig speciaals, Acer levert bijvoorbeeld geen hoes of oortjes mee. Dat is ook niet direct een reële verwachting voor deze prijsklasse.


Ontwerp


De Acer Iconia A3 is maar in één kleur verkrijgbaar. Deze uitvoering heeft een zwarte voorkant, de zijkanten zijn zilverkleurig en de achterkant heeft een witte kleur. Alle knoppen en aansluitingen op het apparaat zijn te vinden aan de linker- en rechterkant, op het moment dat het apparaat in landschapsmodus wordt gehouden.

De achterzijde van het apparaat is enigszins afgerond. De bolling is zo minimaal en alleen aan de raden, dat de Acer Iconia A3 wel gewoon stabiel ligt als je hem op tafel legt.


Persoonlijk vind ik het toestel redelijk mooi. Vooral de achterkant heeft een opvallende afwerking met de matwitte kleur en de zilveren Acer-letters in het midden. Ook de zilveren rand zorgt ervoor dat Acer zich met het ontwerp onderscheidt van de concurrentie.

Uiterlijk


Zoals bij iedere tablet wordt het grootste gedeelte van de voorzijde in beslag genomen door het scherm. Aan de voorzijde zijn geen fysieke knoppen te vinden. De Android-knoppen zijn geintegreerd in het scherm. Wel is er een Acer-logo aan de onderzijde van het scherm geplaatst. De bezel om het scherm heen is ongeveer 2 cm dik op ieder punt. Dit zorgt ervoor dat het scherm vastgehouden kan worden zonder dat je vingers het touchscreen raken en daarmee ongewenste input veroorzaken.

Boven het scherm is in het midden een camera te vinden. Deze maakt het mogelijk om bijvoorbeeld videogesprekken te voeren, of foto’s van jezelf te maken.

De achterkant is gemaakt van wit plastic en heeft in het midden in reliëf een zilveren Acer-logo staan. In de rechterbovenhoek is de camera te vinden. De camera beschikt niet over een flitser, maar dat geldt ook voor weinig andere tablets.

Aan de bovenzijde van de tablet is een kleine opening te vinden die fungeert als microfoon. De onderzijde heeft geen aansluitingen of knoppen. Deze zijn verder allemaal te vinden op de linker- en rechterkant van de tablet.


Alle aansluitingen van het apparaat zijn te vinden aan de linkerzijde van de tablet. Hier vinden we de microUSB-aansluiting, welke gebruikt kan worden om bestanden te versturen of ontvangen of om het apparaat met behulp van de meegeleverde oplader weer van prik te voorzien. Onder de microUSB-aansluiting vind je de koptelefoon-aansluiting.

De Acer Iconia A3 maakt het mogelijk om de opslagruimte uit te breiden. Dit gebeurt middels een microSD-kaart waarvan de aansluiting onder de koptelefoon-aansluiting zit. De aansluiting is echter niet af te dekken met een klepje, wat het risico vergroot op stof in de aansluiting waardoor de microSD-kaartjes niet meer goed gelezen kunnen worden. Als laatste zijn er aan de linkerkant nog een microHDMI-aansluiting en een reset-knop te vinden. De reset-knop moet ingedrukt worden met een dun pinnetje. Helemaal bovenaan de linkerzijde is de aan/uit-knop te vinden.


De rechterzijde van de tablet bevat enkel om het volume van de tablet aan te passen. De luidsprekertjes van de tablet zitten aan de linker- en rechterzijde van het apparaat. Dit is een erg opvallende locatie om de luidsprekers te plaatsen want, op het moment dat je de tablet normaal in je handen hebt, dek je automatisch deze plekken af. Hierdoor krijg je een gedempt geluid. Dit probleem doet zich dan ook vaker voor. Er had dus echt beter nagedacht moeten worden over de plaatsing van de speakertjes.