Abonneer je gratis op Techzine!

Gebruikservaring & accuduur

Gebruikservaring


De Lenovo Yoga 2 Pro is uit de doos voorzien van Windows 8.1, de meest recente versie van Microsoft’s besturingssysteem voor computers en tablets. Wij zijn erg tevreden over dit besturingssysteem, zeker in combinatie met een touchscreen. Als je meer wilt weten over dit besturingssysteem, dan verwijs ik je graag door naar onze uitgebreide recensie.


Voor de verschillende opstellingen waarin je de Yoga 2 Pro kunt gebruiken heeft Lenovo specifieke applicaties toegevoegd. De laptop kan ook opmerken in welke gebruiksmode deze is geplaatst. Als je de gebruiksmode bijvoorbeeld wijzigt van laptop naar tablet, krijg je een melding van Lenovo om een kijkje te nemen in de speciale applicatie genaamd Yoga Picks, waar per stand verschillende applicaties uit de Windows Store en Pokki zijn geselecteerd, die zich volgens Lenovo bij uitstek lenen voor gebruik in die mode. Een leuke toevoeging, maar die melding ben je waarschijnlijk na een paar dagen al meer dan zat. Dan weet je het immers wel. Eventueel kan je de meldingen uitschakelen om verdere ergernis te voorkomen.

Hoewel Lenovo vier gebruiksmodes voor de Yoga 2 Pro heeft verzonnen, denk ik dat er maar twee echt gebruikt worden omdat de andere twee niet zoveel meerwaarde bieden. Het is wel leuk dat je de tablet in Tent- en Stand-mode kan positioneren, maar echt veel nut heeft het niet. Video’s bekijken en (video)chatgesprekken voeren kan ook prima in de Laptop- en Tablet-mode, daarvoor hoef je echt niet speciaal naar een van die andere twee modes te wisselen. Maar nogmaals, het is prima dat je de vrijheid hebt.

Accuduur


In Powermark houdt de Lenovo Yoga 2 Pro het precies 4 uur uit op één lading. Daarmee eindigt de laptop in de bovenste regionen van deze test. Qua accuduur zit het dus wel snor met deze laptop. Er zijn wel betere alternatieven, maar er zijn ook laptops die het er aanzienlijk minder goed vanaf brengen. De accuduur van de Yoga 2 Pro is zeker geen nadeel.