Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties (games)

De Snapdragon 800-chipset komt gepaard met een Adreno 330 als chip voor het grafische werk. Deze chip heeft zich in het verleden al regelmatig bewezen als het voorlopige summum wat betreft grafische prestaties. Bij de Xperia Z1 Compact moet dat dus ook wel goed zitten.

Dat blijkt ook uit de resultaten in GFXBench 2.7, waarin de Xperia Z1 Compact een voorlopig record voor Android-toestellen neerzet. Wat betreft grafische kwaliteit zou je kunnen zeggen dat de Xperia Z1 Compact de beste Android-smartphone is, maar dan laat je wel buiten beschouwing dat de schermresolutie lager is dan bij de gemiddelde Snapdragon 800-telefoon. Sony’s kleine toestelletje hoeft daardoor per beeld ook minder rekenwerk te leveren.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Toch behaalt de Xperia Z1 Compact óók in de offscreen-test van 3DMark een puike score. Deze test is geschikt voor het vergelijken van onderlinge prestaties en zorgt ervoor dat variaties door verschillende schermresoluties worden weggenomen.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


De Sony Xperia Z1 Compact is dus simpelweg een monstertje in een compacte behuizing. De prestaties zijn goed, zelfs onverwachts goed.