Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties (systeem)

Net als vrijwel alle huidige topmodellen heeft de Xperia Z3 Compact een Snapdragon 801-chipset onder de gelederen. Het gaat hierbij om één van de betere versies, met een quad-core processor die tikt op 2,5 GHz. Intern is alles gelijk aan de reguliere Xperia Z3, afgezien van 1GB minder werkgeheugen. Eventuele negatieve verschillen met de grote broer zouden dus daartoe herleid kunnen worden. Positieve verschillen kunnen juist weer het resultaat zijn van de lagere resolutie van het scherm.

De prestaties van die smartphone vielen echter redelijk tegen. De Xperia Z3 Compact veegt in AnTuTu dan ook de grond aan met de reguliere Xperia Z3. Ook alle naaste Android-concurrentie kan geen vuist maken. Uit een analyse blijkt dat de Xperia Z3 Compact vooral goed scoort in de CPU-, RAM- en UX-tests.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


In Geekbench 3 wordt een score van 2782 punten behaald, daarmee moet de Xperia Z3 Compact opmerkelijk genoeg wat toegeven ten opzichte van zijn voorganger. Slecht is de score absoluut niet, maar uitzonderlijk is ook anders.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


De Xperia Z3 Compact is qua systeemprestaties een prima match voor zijn concurrenten én de echte vlaggenschepen van allerlei fabrikanten. Dat is ook niet zo verwonderlijk, gezien de hoogstaande interne hardware.