1 min

Tags in dit artikel

,

Fabrikant OCZ bekend van onder andere geheugen, voedingen en SSD’s lanceert een nieuwe lijn van betaalbare solid state disks oftewel SSD’s. De budget-serie gaat de Onyx-serie heten.

De betaalbare MLC-SSD’s gaan uitkomen in 2.5"-formaat en zullen een SATA II-aansluiting hebben. Vooralsnog zal alleen nog de 32 GB-versie op de markt komen, maar naar verwachting zullen er snel grotere formaten verschijnen.

Volgens OCZ zullen de Onyx SSD’s 64 MB onboard cache bevatten en kunnen lees- en schrijfsnelheden halen van 125 MB/s en 70 MB/s. Ze hebben ook TRIM-ondersteuning om er zeker van te zijn dat de snelheid blijft gehandhaafd.


"Gemaakt om het beste te leveren voor twee werelden. De OCZ Onyx SSD levert snelheid en betrouwbaarheid van een solid state drive, en kan toch voor een consumenten prijs over de toonbank. Zodat de consumenten de voordelen van een SSD kunnen krijgen zonder hoge kosten", aldus de CEO van OCZ. De 32 GB-versie zal naar verwachting ongeveer 100 euro gaan kosten en zal een SSD toegankelijker maken voor de gemiddelde consument.