1 min

Conclusie

Al met al doe je er volgens Tim Leenders van OKI dus goed aan om de inrichting van je printerpark serieus te nemen. Je hoeft daarbij veel minder op de hardware te letten dan op de software, want dat laatste is de onderscheidende factor tegenwoordig. Uiteraard vindt men bij OKI dat hun software voor documentbeheer – Sendys Explorer – een reden moet zijn om voor MFP’s van dit merk te gaan. Meer in het algemeen is het echter ook gewoon goed advies wat ons betreft, ook al kom je bij een concurrent van OKI uit.

Wil je echter de vruchten plukken van digitalisering met je nieuwe printers en MFP’s, waar documentbeheer onderdeel van uitmaakt, dan moet je daar wel eerst iets voor doen. Je moet allereerst inzichtelijk hebben wat je nodig hebt. Alleen dan heb je een idee hoe je een en ander moet inrichten. Daarnaast is het hebben van printbeleid (waar iedereen zich ook aan houdt) van cruciaal belang om de digitalisering ook daadwerkelijk door te zetten.

In eerste instantie zal digitalisering met name voor de kleinere MKB’er nog niet zo heel veel opleveren. Dat kan voor sommige bedrijven een reden zijn voor koudwatervrees. Ook de potentiële complexiteit van de software die je gaat gebruiken, kan een afschrikwekkende werking hebben. Aan de andere kant maak je door het optimaliseren van je processen de werkplek voor iedereen als het goed is prettiger. Dat is ook een niet te onderschatten voordeel, zij het lastig meetbaar.