Toekomst

USB-C op een monitor is een godsgeschenk en een wespennest tegelijk. De standaard kan heel wat connectieproblemen oplossen en alles in één kabeloplossing aanleveren. Enkel de spreidstand tussen Thunderbolt 3 en USB 3.1 gooit roet in het eten. Wanneer beide in één geheel fusioneren en alle fabrikanten nog eens lief in elkaars ogen kijken om laden over USB-C altijd toe te laten, staan we al veel verder.

 

USB-C op een monitor is een godsgeschenk en een wespennest tegelijk.

 

USB-C heeft als enig nadeel dat de connectie duurder is om te integreren in een monitor, vergeleken met HDMI, DP of DVI. Zeker wanneer je extra dockingstationfuncties integreert in de monitor, stijgt de meerprijs flink. Je krijgt er wel meer gebruiksgemak voor in de plaats, iets waar sommigen graag extra voor betalen.

De toekomst van monitors is USB-C, maar vandaag wordt het maar mondjesmaat uitgerold. De prijs om de aansluiting te integreren zal dalen, terwijl steeds meer laptops standaard USB-C aan boord zullen hebben. Staar je evenwel niet blind op het universele uitzicht van de stekker vandaag. Het is belangrijk om vooraf grondig je huiswerk te doen voor je een USB-C-product aankoopt. Eens dat achter de rug is, maakt verwarring plaats voor eenvoud, prestaties en comfort.