2min

De Europese Commissie heeft de European Chips Act gepresenteerd, een plan om fors te investeren in de Europese chipindustrie. Het grote tekort aan chips zorgt voor problemen bij Europese fabrikanten. Om dit probleem voor de toekomst op te lossen, wil de EU dat de Europese chipindustrie groter wordt. Er moeten meer chips in de EU worden geproduceerd. Met als uiteindelijke doel dat er minder snel een tekort zal ontstaan. Is dit haalbaar, gaat het lukken en hoeveel geld is ermee gemoeid? Tijd voor een analyse.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of andere dienst.

In deze Techzine Talks staan we stil bij het chiptekort en de mogelijke Europese oplossing. In Europa moeten veel fabrikanten, waaronder autofabrikanten, productielijnen stilleggen vanwege een tekort aan chips. Dat zorgt voor minder omzet, minder economische groei. Het tekort aan chips heeft een remmend effect op de economie en dat wil de EU met de European Chips Act oplossen. De EU spreekt nu over een investering van zo’n 43 miljard euro, maar dat is in vergelijking met Zuid-Korea en Taiwan weinig geld. De vraag is of hiermee de EU een echte chipindustrie kan bouwen of dat de EU meer zal mikken op een gespecialiseerde chipindustrie voor specifieke doeleinden.

(Door een technisch probleem is de geluidskwaliteit van één van de deelnemers aan deze podcast van minder goede kwaliteit. We zijn hiervan op de hoogte, maar konden het helaas niet verbeteren of op korte termijn opnieuw opnemen.)

Eerdere afleveringen Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks informatie

In 2022 kan je elke week een nieuwe podcast van ons verwachten. We gaan door met Techzine Talks. We hopen op jullie steun als luisteraar, breng onderwerpen aan, deel de afleveringen die je boeiend vind en geef vooral feedback. We horen het graag. 

Vind je deze podcast de moeite waard? Deel de podcast dan ook met vrienden, familie en collega’s.