Abonneer je gratis op Techzine!

Na wat je op dit moment aan het doen bent en na wie je precies bent, weet het internet nu ook waar je op dit moment bent. Tenminste, als je je hebt aangemeld voor Google Latitude. Een nieuwe dienst van Google waarmee via de mobiele telefoon je positie wordt bepaald die vervolgens wordt doorgegeven aan vrienden, familie en kennissen die je zelf selecteert. De dienst bestaat nog geen maand, maar is nu al één miljoen keer aangevraagd, zo werd bekendgemaakt in Barcelona. Het huidige aantal gebruikers is onbekend.

Google, volgens sommigen de grootste privacybedreiging van de 21ste eeuw, heeft met deze nieuwe locatiebepalingsdienst, die werkt via gps-chips, WiFi-netwerken en mobiele netwerken, een nieuwe privacydreigingen gecreëerd, zo waarschuwen privacyvoorvechters. De informatie zou namelijk ook gebruikt kunnen worden door overheden, echter wordt vergeten dat ze dit allang kunnen – het lokaliseren van mobiele telefoons. Bovendien is de dienst afgesloten, wat dus betekent dat niet zomaar iedereen kan zien waar je nu bent.

Dus, wat vind jij van Google Latitude? Is het een nuttige nieuwe dienst of keiharde onzin? Laat het weten door in de peiling van week 8 van 2009 je stem achter te laten.