2min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Iets online kopen of verkopen is dankzij het internet erg eenvoudig geworden. Op websites als Marktplaats is het mogelijk om geheel gratis, mits het product niet meer kost dan 100,- euro, een advertentie te plaatsen. Zeker op zo’n grote website is de kans van slagen erg groot. Om nog maar te zwijgen over eBay waar bijna alles aangeboden wordt, van World of Warcraft-items tot antieke spullen en alles wat daartussenin zit. Ook Techzine heeft haar eigen vraag-en-aanbodsectie, natuurlijk alleen gericht op ICT-producten, maar toch zijn er al aardig wat advertenties geplaatst en producten verkocht.

Zulke grote websites zijn echter ook aantrekkelijk voor oplichters en dieven die hun producten kwijt willen raken. Zo zond Netwerk in 2005 een reportage uit over de schaduwkant van Marktplaats.nl en nog recentelijk is een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 734 dagen omdat hij mensen oplichtte met valse spullen. Desondanks blijft de website groeien en ligt er nog een websitevernieuwing in het verschiet.

In deze peiling zijn we benieuwd naar jouw ervaringen met online tweedehands of eerstehands aankopen. Kom jij wel eens op sites als Marktplaats.nl? Ben je wel eens opgelicht? Laat het weten in de peiling van deze week!