Microsoft lanceert zeven nieuwe Azure-diensten in Verenigd Koninkrijk

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft bekend gemaakt dat zeven nieuwe Azure-diensten beschikbaar gemaakt zijn in het Verenigd Koninkrijk. Klanten in de VK Azure regio, kunnen de diensten vanaf vandaag gebruiken. Het gaat om diensten die het uitrollen van netwerken versnellen en de stabiliteit en prestaties ervan vergroten.

Het gaat in totaal dus om zeven diensten, die we hieronder voor je uitlichten.

  • Azure Container Service: optimaliseert de configuratie van veelgebruikte programma’s voor Azure. De oplossing maakt het makkelijk om containers en andere toepassingen te implementeren, waarbij gebruikers de grootte, het aantal hosts en de orchestrator-hulpprogramma’s moeten instellen.
  • Log Analytics: houdt de cloud en de on-premise omgevingen in de gaten om de beschikbaarheid en performance daarvan zo hoog mogelijk te houden. Data wordt gegenereerd zowel in de cloud als de on-premise omgeving en geanalyseerd middels deze dienst.
  • Logic Apps: staat je toe om schaalbare integraties en workflows in de cloud te implementeren. Biedt een visuele designer, waarmee je zelf het proces kunt modelleren en automatiseren.
  • Azure Stream Analytics: een real-time event processing engine die gebruikers diepgaande inzichten in data biedt. Hiermee kunnen er gemakkelijk real-time analyses gemaakt worden op basis van de datstromen van apparaten, sensoren, websites, sociale media, applicaties, infrastructuur en andere systemen.
  • SQL Database Threat Detection: biedt een extra beveiligingslaag. Klanten kunnen bedreigingen detecteren en erop reageren terwijl ze gebeuren. Binnen deze functie worden waarschuwingen gegeven in het geval van verdachte activiteiten binnen de database, als het systeem mogelijke kwetsbaarheden ziet, er SQL-injection aanvallen plaatsvinden en er vreemde toegangspatronen bespeurd worden.
  • SQL Data Sync Public Preview: gebruikers kunnen hun data makkelijker synchroniseren tussen meerdere Azure SQL-databases en on-premise SQL-databases.
  • Managed Disks SSE: helpt gebruikers hun data te beschermen door automatisch gegevens te versleutelen als ze opgeslagen worden en te ontcijferen als ze opgehaald worden. De versleuteling, het ontcijferen en de ‘sleutels’ zijn allemaal transparant voor gebruikers met de juiste rechten.