Apple en Samsung zijn al enige tijd met elkaar in verschillende rechtszaken verwikkeld. Onder meer in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en Australië voeren de twee kemphanen een juridische strijd om vermeende patentinbreuken en het uiterlijk van elkaars producten. Daar kunnen we nu een nieuw hoofdstuk aan toevoegen. Apple heeft nu ook een rechtszaak aangespannen in Japan. Volgens de aanklacht zou Samsung zich schuldig maken aan patentschending.

Dat schrijft het Japanse persbureau Kyodo. Bronnen die bekend zijn met de situatie zouden dat tegen het persbureau hebben gezegd.

De rechtszaak is aangespannen door Apple bij de rechtbank van Tokyo. Samsung zou volgens Apple patenten schenden met de Galaxy-smartphones die het bedrijf op de Japanse markt verkoopt. De patenten die Samsung zou schenden hebben betrekking op de iPhone en iPad. Daarom eist Apple een schadevergoeding van 100 miljoen yen (omgerekend bijna één miljoen euro). Opvallend is dat Apple in de aanklacht geen woord zegt over vermeende patentinbreuken op de Galaxy Tab.

Wanneer de uitspraak volgt is niet bekend.

Twee weken geleden velde de Nederlandse rechter zijn oordeel. Hij was van mening dat Samsung zich niet schuldig maakte aan het ‘slaafs’ kopiëren van de iPhone en iPad. De Galaxy Tab 10.1 maakt volgens de Nederlandse rechter helemaal nergens inbreuk op en mag dan ook gewoon in Nederland verkocht blijven worden. Wel legde de rechter een import- en verkoopverbod op voor de Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy Ace vanwege het schenden van een softwarepatent in de fotogalerij. Dit verbod gaat in op 13 oktober.

De uitspraak van de Duitse rechter volgt morgen.