‘Microsoft toont interesse in overname Winamp’

Abonneer je gratis op Techzine!

AOL heeft gisteren aangegeven te gaan stoppen met Winamp. Vanaf 21 december zal de dienst niet meer te downloaden zijn. Nu blijkt volgens TechCrunch echter dat Microsoft interesse toont in het aanschaffen van Winamp en Shoutcast.

AOL heeft Winamp in 1999 aangeschaft voor een bedrag van 80 miljoen dollar (59.3 miljoen euro). Helaas verloor de mediaspeler veel gebruikers aan diensten als iTunes en Spotify. Om die reden heeft AOL gisteren aangegeven nog een maand Winamp te ondersteunen en daarna het programma niet meer beschikbaar te maken om te downloaden.

Nu beweert TechCrunch dat Microsoft interesse toont in een overname van zowel Winamp als een andere dienst van AOL; Shoutcast. Met Shoutcast is het mogelijk om verschillende radiostations te beluisteren, die door andere gebruikers gemaakt worden. Net als bij Winamp had AOL plannen om deze dienst stop te zetten.

Voor AOL is het erg interessant om de twee diensten te verkopen. Het bedrijf maakt al langere tijd geen winst meer op de twee diensten en kan er op deze manier nog geld voor krijgen. Het is echter minder duidelijk wat Microsoft precies van plan is met de diensten.

Microsoft heeft al vaker muziekdiensten aangeboden, waaronder het inmiddels geannuleerde Zune. Tegenwoordig is Microsoft voornamelijk bezig met het aanbieden van Xbox Music, een streamingdienst die onder andere beschikbaar is op de Xbox 360, Windows 8, Windows RT en Windows Phone 8.

Het voordeel van de overname van Winamp wordt niet direct duidelijk. Een normale muziekspeler heeft het bedrijf al. Met Shoutcast haalt Microsoft echter een aanbod van 50.000 radiostations binnen, iets waarmee het bedrijf de mogelijkheid heeft om een dienst lijkend op Pandora of iTunes Radio toe te voegen aan de huidige mogelijkheden van Xbox Music.

Microsoft wilde geen commentaar geven op de geruchten van TechCrunch.