‘Sony Mobile verkoopt minder smartphones en gaat weer mensen ontslaan’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens de Russische blogger Eldar Murtazin weet Sony Mobile op dit moment de negatieve trend nog niet om te buigen in succes bij de verkoop van smartphones. Het bedrijf zou wederom aankijken tegen verkoopcijfers die 20 tot 30 procent lager uitvallen. Sony zou van plan zijn om opnieuw mensen te ontslaan en verder te bezuinigen op de kosten.

De smartphonemarkt kent op dit moment veel spelers die allemaal willen groeien, maar met zoveel spelers en concurrentie kan niet iedereen succes hebben. We zien dan ook verschillende grote partijen die het moeilijk hebben op de smartphonemarkt, bij Samsung valt de verkoop van de Galaxy S5 tegen, maar ook bij Sony wil het niet vlotten met de verkoop van smartphones.

Volgens de Russische blogger Eldar Murtazin, die vaak over betrouwbare informatie beschikt, zou Sony Mobile opnieuw stuiten op lagere verkoopcijfers dan van te voren werd verwacht. De verwachtingen werden door Sony Mobile al twee keer bijgesteld, van 50 miljoen exemplaren naar 43 miljoen en van 43 miljoen exemplaren naar 41 miljoen. Waarschijnlijk vallen de daadwerkelijke verkopen nog lager uit.

Sony draait inmiddels al jaren verlies en is druk bezig om alle divisies op orde te krijgen, dat lukt het bedrijf zeer aardig, maar nu is Sony Mobile ineens een zorgenkindje geworden dat geld kost, terwijl Sony Mobile voorheen geld opleverde.

Sony zou volgens Murtazin dan ook van plan zijn om flink in te grijpen, het bedrijf gaat een smaller assortiment voeren en gaat zich voornamelijk focussen op high-end modellen. Daarnaast zou het bedrijf weer de nodige werknemers gaan ontslaan, hoeveel ontslagen er gaan vallen is nog onduidelijk. Verder wil Sony geld besparen op de onderdelen in de toestellen, zo zou het bedrijf willen besparen op de schermen en het geheugen in de Xperia-smartphones.