Google heeft medische informatie toegevoegd aan zijn zoekmachine. Bezoekers kunnen nu snel ziektes opzoeken en lezen wat deze precies inhouden. De informatie is vooralsnog alleen beschikbaar in de Amerikaanse versie van de zoekmachine. Google heeft de informatie laten toetsen door artsen.

Google heeft de informatie toegevoegd aan zijn Knowledge Graph. Hierdoor kunnen internetgebruikers enorm snel informatie opvragen over bepaalde ziektes en aandoeningen. Google geeft de informatie in een speciaal vak weer en toont onder meer symptomen en behandelmethoden. Indien aanwezig worden er ook afbeeldingen getoond van de kwalen, bijvoorbeeld bij uitslag.

Google laat in een blog weten in te spelen op de vraag van gebruikers. Volgens de techgigant is maar liefst één op de twintig zoekopdrachten van medische aard. Google heeft een team van medisch specialisten de informatie laten samenstellen, bekijken, controleren en aanpassen. Vervolgens heeft het ook nog een kliniek gevraagd mee te kijken naar de informatie. Hierdoor is de medische informatie erg uitgebreid en zorgvuldig opgesteld, toch waarschuwt Google dat de informatie puur voor informatieve doeleinde is en als mensen klachten hebben, ze vooral een dokter moeten raadplegen omdat die als enige een juiste diagnose kan stellen.

Wanneer Google de medische informatie in andere talen gaat aanbieden is nog onduidelijk. Daarvoor zullen de medische teksten eerst door professionals moeten worden vertaald.