VMware en Nvidia werken aan intelligente datacenteroplossingen

Abonneer je gratis op Techzine!

VMware en chipsetfabrikant Nvidia gaan samenwerken om het datacenter intelligenter te maken en zo gebruikers meer mogelijkheden te bieden. Vooral moet dit klanten meer AI- en hybrid cloudmogelijkheden brengen.

De samenwerking van VMware en Nvidia is opmerkelijk omdat tot nu toe de virtualisatie- en cloudspecialist zich vooral richtte op de chipsets van Intel. De specialisatie van specifieke AI-chipsets voor datacenters van Nvidia en het toenemende marktaandeel van de chipsetfabrikant in de datacentermarkt, maakt het dat VMware nu deze samenwerking aangaat.

Meer AI in datacenters

Beide bedrijven maken het nu mogelijk om supersnelle rekenkracht en virtualisatie naar datacenters te brengen om bedrijven alle mogelijkheden van AI te brengen. Concreet kunnen zij AI en data science software in containers of vm’s draaien van uit Nvidia’s NGC Catalog, een platform voor GPU-geoptimaliseerde AI-software. Dit alles draait dan weer binnen een hybrid cloudomgeving op basis van VMware Cloud Foundation.

Ontwikkeling van DPU’s

Verder gaan beide partijen samenwerken om het klanten mogelijk te maken veiligere en krachtigere hybrid cloudomgevingen te bouwen op basis van accelerated NVIDIA BlueField-2 Data Processing Units (DPU). Deze DPU’s zorgen voor het offloaden en versnellen van taken als software-defined storage, security en networking. Hierdoor komen er meer CPU-resources voor zakelijke applicaties vrij.

Tip: VMware gaat nieuw tijdperk in met VMware Cloud Foundation 4