Abonneer je gratis op Techzine!

Mark Zuckerberg heeft zojuist in een persconferentie aangekondigd dat Facebook samen gaat werken met Skype. Daarnaast gaat Facebook nog een aantal andere functies introduceren, waaronder groupchat en een vernieuwde sidebar.

Eerder deden al geruchten de ronde dat Skype en Facebook zouden gaan samenwerken, maar aan die geruchten is nu dus een einde gekomen. Skype komt met een nieuwe client (op dit moment alleen nog beschikbaar voor Windows) waarmee het mogelijk is om de nieuwsfeed van Facebook te zien. Ook is in Skype de Like-knop ingebouwd en is het mogelijk om vanuit de client je status bij te werken. Versie 5.5, die nog in bèta is, zal bovendien de mogelijkheid krijgen om met Facebook-contacten te chatten.

Naast Facebook-integratie in Skype zal er ook Skype-integratie zijn in Facebook. Dit houdt in dat bestaande Skype-contacten geïmporteerd kunnen worden en dat het mogelijk wordt om via de browser met één klik op de knop te kunnen videochatten. Hier moet wel een soort Skype-lite worden geïnstalleerd. Overigens is videochat in de browser alleen mogelijk tussen Facebook-vrienden.

Een andere, nieuwe functie is groupchat. Dit is een van de meest aangevraagde functies door gebruikers en deze is nu eindelijk beschikbaar. Nieuw is ook dat nu duidelijker is wie beschikbaar zijn om mee te chatten en wie niet, dankzij de vernieuwde sidebar van Facebook.

Het laatste wat Zuckerberg bekendmaakte, is dat Facebook nu 750 miljoen leden heef en dat de nieuwe functies de komende weken worden uitgerold voor alle gebruikers. Het is nog onduidelijk of videochat ook naar smartphones gaat komen.