Nest start verkoop van slimme thermostaat en rookmelder

Abonneer je gratis op Techzine!

Nest Labs, tegenwoordig een onderdeel van Google, is begonnen met de verkoop van de Nest Learning Thermostat en Nest Protect in Nederland. Vanaf vandaag worden beide producten verkocht in 90 winkels, op de website van het bedrijf en via energieleverancier Essent.

Het doel van Nest is om van onhandige apparaten een betere variant te creëren. Het lijkt erop dat dit met de Nest Learning Thermostat en Nest Protect aardig gelukt is. De Learning Thermostat zorgt voor een energiebesparing van 13 tot 29 procent dankzij het zelflerende systeem, terwijl de Protect vele levens kan redden.

Dankzij het zelflerende vermogen van de Learning Thermostaat kan veel geld worden bespaard. De verwarming kan bijvoorbeeld automatisch worden teruggedraaid als er geen bewoners in het huis aanwezig zijn. Ook is het mogelijk om de thermostaat op afstand te besturen via de computer, smartphone of tablet.

In Nederland worden er jaarlijks 4200 binnenhuisbranden geregistreerd, alsook 150 ziekenhuisopnames als gevolg van vergiftiging door koolmonoxidevergiftiging. De Nest Protect kan tegen dergelijke gebeurtenissen beschermen. De rookmelder geeft een alarm en informatie af door middel van stemgeluid en licht, in plaats van een loeiende sirene. Ook wordt er een bericht naar gekoppelde telefoons gestuurd voor het geval de bewoners niet thuis zijn.

De Nest Learning Thermostat heeft een adviesprijs van 219 euro, een optionele standaard gaat voor 35 euro over de toonbank. De Nest Protect heeft een adviesprijs van 109 euro. De producten kunnen gekocht worden via de site van het bedrijf, daar zijn ook fysieke verkooppunten te vinden.