Abonneer je gratis op Techzine!

D-Link introduceert in de herfst twee stapelbare 10Gbps Level 3-switches. De DXS-3326GSR-switch heeft 24 poorten Mini Gbic SFP en de DXS-3350SR-switch 48 poorten gigabit UTP. Beide kunnen geplaatst worden in zowel ring- als ster-stack-architecturen. De introductie van de nieuwe switches toont aan dat D-Link vooroploopt in het aanbieden van geavanceerde oplossingen voor hoogwaardige IT-omgevingen.

De DXS-3326GSR is een Mini GBIC SFP-switch met 24 poorten en kan zowel in een ring met 12 units, als in een ster met 6 units worden geplaatst. De DXS-3350SR heeft 48 1000BaseT-poorten en er kunnen 8 units in een ring of 6 units in een ster op worden gestapeld. De nieuwe switches hebben elk twee modulesloten voor 10Gbps XFP-poorten, waardoor stevige aansluiting op de backbone mogelijk is. Beide switches zijn traditiegetrouw stapelbaar door de ingebouwde stapelbare poorten en via virtueel enkelvoudig IP-beheer. Dit betekent dat een stapel switches beheerd kan worden als één logische unit via één IP-nummer, waardoor het beheer makkelijker is.

"Onze krachtige nieuwe gigabit-switches, de DGS-3324SR en Sri, en onze nieuwe DES-3500-serie, die allemaal uitgerust zijn of uitgerust zullen worden met enkelvoudig IP-beheer, zijn het bewijs dat goede kwaliteit en hoge prestaties niet duur hoeven te zijn. We introduceren nog vóór het einde van 2004 stapelbare Level 3-switches met een capaciteit van 10Gbps. Hiermee zetten we een volgende stap. Gebruikers die nu nog werken met bijvoorbeeld de DGS-3324SR-switch, zijn straks in staat om hun netwerk eenvoudig uit te breiden met 10Gbps-links door gebruik van de DXS-3326GSR-switch of de DXS-3350SR-switch. Hierdoor ontstaan er extra functionaliteiten en betere prestaties", zegt Stefan Nilsson, Marketing Manager Nordic & Benelux van D-Link.

De switch-capaciteit is 128Gbps en 176Gbps. Naast enkelvoudig IP-beheer heeft de beheertool ook een meerlaagse ACL, IP-routing met ondersteuning voor RIP, OSPF, VRRP, IGMP v.3, DVMRP en PIM-DM/SM, bandbreedtecontrole, SNMP en RMON-monitoring. De switches zijn zeer betrouwbaar en kunnen gekoppeld worden aan een externe stroomvoorziening in geval van stroomuitval.