Abonneer je gratis op Techzine!

Apple introduceerde gisteren Logic Pro 7 en Logic Express 7. Dit zijn twee belangrijke nieuwe releases van de bekroonde professionele muziek- en geluidsproductieprogramma’s van Apple, die wereldwijd door meer dan 200.000 muzikanten en geluidstechnici worden gebruikt. Logic Pro 7 kost 1.069 euro (incl. BTW). Voor deze prijs krijgt de gebruiker baanbrekende nieuwe software-instrumenten, zoals Sculpture, een nieuwe synthesizer op basis van componentmodellering, en UltraBeat, een innovatieve, veelzijdige drumcomputer, plus nieuwe plugins, zoals Guitar Amp Pro, een nieuwe, complete gitaarversterkersimulator. Met meer dan honderd workflowverbeteringen, nieuwe masteringplugins en ondersteuning voor Apple Loops levert Logic Pro 7 nu voor het eerst gedistribueerde geluidsverwerking. Dit is een revolutionaire techniek waarmee geluidsprofessionals gebruik kunnen maken van een vrijwel onbeperkt aantal Macs om het beschikbare DSP-vermogen (Digital Signal Processing) te vergroten.

Logic Express 7 is de vereenvoudigde versie van Logic. Deze versie bevat een aantal elementaire professionele tools voor studenten, leerkrachten en gevorderde amateurs, en kost 329 euro (incl. BTW). Logic Express 7 en Logic Pro 7 zijn beide compatibel met projecten die zijn gemaakt in GarageBand, een programma van Apple waarmee consumenten muziek kunnen produceren. Dankzij deze compatibiliteit is de overstap naar professionele geluidsproductie heel eenvoudig.

"Met de complete serie muziekproductieprogramma’s van Apple kan iedereen met muziek aan de slag, van beginner tot professional", aldus Rob Schoeben, Vice President Applications Marketing van Apple. "Met Logic Pro 7 tilt Apple de professionele productie van muziek naar een nieuw niveau, dankzij de meest geavanceerde functionaliteit voor professioneel geluid binnen de branche."