2min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds gisteren kunnen MKB’ers bij KPN terecht voor pinnen via de zakelijke breedbandverbinding, Office DSL genaamd. Pinnen via Office DSL is specifiek geschikt voor de detailhandel. Het is de eerste DSL-oplossing in Nederland die door Interpay gecertificeerd is, waarbij gebruik wordt gemaakt van één enkele breedbandverbinding in plaats van een netwerk. Pintransacties worden met Office DSL snel, voordelig en betrouwbaar afgehandeld.

Pinbetalingen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse betalingsverkeer. Toch heeft meer dan 50% van de detailhandel nog geen pinfaciliteiten. Met pinnen via Office DSL biedt KPN ondernemers een kostenefficiënte mogelijkheid voor het afwikkelen van elektronisch betaalverkeer. Naast het abonnement op Office DSL betaalt de ondernemer een vast bedrag per maand voor het pinnen over deze breedbandverbinding. De telecomkosten worden daardoor veel overzichtelijker. Bovendien profiteren ondernemers van de overige voordelen van deze breedbandverbinding: onbeperkt, razendsnel en veilig internetten en e-mailen en andere toepassingen gebruiken, zoals voorraadbeheer en bestellingen doen.

Pinnen via Office DSL is behalve voordelig ook betrouwbaar. KPN biedt een verbinding met een zeer hoge beschikbaarheid: 99,98%. Als er desondanks toch problemen zijn, dan kunnen ondernemers direct hulp inroepen van KPN. Pinnen via Office DSL is bovendien toekomstvast. Het elektronische betalingsverkeer migreert de komende jaren van de huidige traditionele vormen zoals Digi-Access en inbellen naar IP. Met Office DSL is een ondernemer hier al klaar voor.

Naast het nieuwe aanbod van pinnen via Office DSL voor de MKB’er, biedt KPN al sinds 2004 voor de grootzakelijke retailmarkt (bijvoorbeeld winkels en tankstations met meerdere filialen) pinnen via het IP-VPN bedrijfsnetwerk. Eveneens wordt op korte termijn aan deze opties mobiel pinnen via GPRS toegevoegd. Mobiel pinnen via GPRS is een snellere variant van het reeds bestaande mobiel pinnen via GSM. Pinnen via GPRS zorgt ervoor dat klanten direct en snel kunnen betalen als ze goederen thuisbezorgd krijgen door bijvoorbeeld pizzakoeriers, meubelzaken en andere leveranciers en dienstverleners. KPN bewijst daarmee zijn positie als innovatieve aanbieder van totaaloplossingen en marktleider op het gebied van pin-infrastructuren.