1 min

Tags in dit artikel

,

TMF kwam onlangs met een nieuw idee op de proppen, het bedrijf wilde een nieuwe hitlijst maken die ook de gedownloade muziek gaat meetellen. Dit idee is echter alweer deels van de baan, na protest is er besloten de illegaal gedownloade muziek niet mee te laten tellen.

TMF hoopte met het idee een echt representatieve hitlijst aan te kunnen bieden. Er kwamen echter klachten van onder andere NVPI en Buma/Stemra, zodoende is besloten de downloadstatistieken weg te laten.

Het is echter vrij raar dat TMF besloten heeft heel het idee te schrappen, de organisaties klagen namelijk niet omdat ze het niet willen. Ze zijn bang dat dat de consument gaat denken dat de muziekindustrie is opgehouden met vechten tegen de illegale downloads: "Er zou geconcludeerd kunnen worden dat de muziekindustrie zich heeft neergelegd bij de unieke Nederlandse situatie dat het downloaden van illegaal aangeboden muziek onder voorwaarden is toegestaan", aldus de organisaties.

De bron van de gegevens moest van Peer-to-peer websites komen en van statistieken van websites zoals MySpace, Youtube en Hyves. TMF had echter begrip voor het standpunt van de vakbonden en heeft besloten het idee te laten varen. TMF heeft zelfs aangegeven binnenkort overleg te willen gaan voeren met de muziekindustrie om kopen van muziek populairder te gaan maken.