1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een kleine gemeenschap in de Amerikaanse staat Minnesota heeft aan Google gevraagd om hun dorpje van Street View te verwijderen. Google heeft inmiddels ingestemd met dit verzoek en zijn applicatie aangepast.

North Oaks, ten oosten van Minneapolis, is een bijzondere gemeenschap. Alle wegen zijn eigendom van de bevolking. Eerder dit jaar stuurde de gemeenteraad van North Oaks een brief gericht aan Google met het verzoek om de plaats te verwijderen van Street View en Google reageerde snel.

Burgemeester Thomas Watson geeft uitleg: "Het is geen wereldvreemde gemeenschap. Google heeft gewoon geen toestemming gevraagd om zich op privéterrein te begeven".

"Een Google-medewerker heeft geen bordjes ‘verboden terrein’ aangetroffen tijdens de indexering van North Oaks", aldus Elaine Filadelfo, woordvoerster van Google. "Bepaalde privéwegen nemen we erg serieus", aldus Filadelfo.

Deze stap komt bovenop alle andere kritiek op Street View. Velen zien deze applicatie als een schending van de privacy. Zo had het Pentagon al kritiek op Google vanwege het filmen van militaire bases. Individuen die problemen hebben met hun aanwezigheid op Street View worden sinds kort wel verwijderd.