Abonneer je gratis op Techzine!

Leden van het Amerikaanse leger hebben vanaf nu hun eigen website gekregen waar zij video’s op kunnen plaatsen, TroopTube genaamd.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft vandaag publiekelijk deze nieuwe website gelanceerd, ontworpen puur en alleen voor militairen uit de Verenigde Staten, hun personeel en vrienden. De nieuwe website is gisteren openbaar gemaakt, op de Amerikaanse Veteran’s Day. Deze website zal moeten gaan dienen als officiële videowebsite voor militairen.

Wanneer iemand zich registreert na het bezoeken van TroopTube, kunnen zij zichzelf identificeren als zijnde in dienst bij de marine, de luchtmacht of het leger. Wanneer zij niet tot een van deze doelgroepen behoren, kunnen zij ook nog uit opties reservist, familielid en vriend in burger kiezen.

Iedereen heeft de mogelijkheid om video’s op de website te plaatsen, of je nou in het leger zit of niet. Het enige verschil is dat elke video die geplaatst wordt op de website eerst gecontroleerd wordt alvorens deze op de website verschijnt. Medewerkers van het Pentagon zullen erop toezien dat de website alleen video’s online zal zetten die er ook daadwerkelijk mogen staan. Video’s welke de copyrightrechten schenden of een bepaald risico met zich meebrengen zullen dan ook niet online verschijnen.

Op dit moment is het nog zo dat er slechts een beperkt aantal video’s op de website is gezet. De meest populaire video die er nu te vinden is, is een video van algemeen commandant David Petraeus, gericht aan de soldaten over de gehele wereld.

De Amerikaanse overheid heeft voorheen het gebruik van YouTube en andere videowebsites beperkt onder de militairen. Hierbij ging het dan vooral over het gebruik van deze websites op de computers van het ministerie van defensie, en dan met name over de militairen welke in landen over de Atlantische oceaan gestationeerd zijn.
Deze restrictie is vooral opgelegd om de veiligheid in de hand te kunnen houden en ervoor te kunnen zorgen dat de computers niet onnodig vertraagd werden.

Voordat de restricties van kracht waren, gebruikten de militairen vaker websites als YouTube of andere sociale netwerksites om foto’s, video’s en andere informatie met hun geliefden te delen. Door de in gebruik name van TroopTube kunnen deze mensen nu hopelijk weer op een leuke manier contact onderhouden met hun familie.

TroopTube wordt onderhouden door een in Seattle gevestigd bedrijf, Delv Networks genaamd. Dit is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het screenen, keuren en catalogiseren van video’s.