Abonneer je gratis op Techzine!

Western Digital heeft een nieuwe harde schijf voor het My Book Studio Edition-segment aangekondigd. Namelijk de vier terabyte grote My Book Studio Edition II. Het nieuwe My Book Studio Edition II dualdrive-opslagsysteem is verkrijgbaar bij een select aantal verkopers en de online WD-winkel.

De nieuwe vier terabyte My Book Studio Edition II externe opslag is een dual-drive RAID 0 configuratie met high-speedinterfaces. Een goede oplossing voor creatieve professionals, kleine bedrijven en iedereen die zoekt naar een hoge overdrachtssnelheid.

Het systeem biedt vier interfaces. Om de beste performance uit de externe opslag te halen kun je gebruik maken van de eSATA of FireWire 800-aansluiting. Daarnaast heeft het systeem ook nog een FireWire 400- en een USB 2.0-aansluiting. De harde schijf maakt gebruik van WD’s GreenPower-technologie voor energiebesparing en voor geluidsbeperking. Hierdoor verbruikt deze externe harde schijf een derde minder dan een gelijkwaardig dualdrivesysteem. Bij de harde schijf wordt software geleverd om makkelijk back-ups van je bestanden te maken. Ook is het mogelijk om de harde schijf zelf te vervangen, mocht deze stuk gaan. Dit lijkt onnodig met de vijf jaar garantie die WD geeft op dit systeem.

De WD My Book Studio Edition II Dual-drive met RAID 0 verwisselt van eigenaar voor 649,99 dollar.